Het Nationale Ballet presenteert

Colours of Ballet Rudi van Dantzig, Wubkje Kuindersma, Milena Sidorova, Sedrig Verwoert, Marta Reig Torres

Start verkoop 02 jun 12:00

Junior Company op tournee

Van Zwanenmeer tot wereldpremière

Tijdsduur 2:00

Colours of Ballet biedt een kleurrijke waaier van de Pas de Six uit balletklassieker Het Zwanenmeer ­tot eigentijds nieuw werk. De gemene deler? Alle choreografieën zijn van Nederlandse makelij én worden gedanst met het jeugdige enthousiasme van de Junior Company.

Wubkje Kuindersma - repetities voor Mesmer 2019
Rudi van Dantzig
Foto: Bob van Dantzig

Junior Company

Dat het succes van de Junior Company zó groot zou zijn, had niemand durven dromen. Het zijn de sterren van de toekomst. Meer dan 1/3 van het danserstableau van Het Nationale Ballet bestaat uit dansers die van heinde en verre hun carrière hier bij de Junior Company zijn begonnen.

  do 30 jan Ted Brandsen over de Junior Company

  ‘Ik ben heel trots op wat de Junior Company in korte tijd heeft bereikt en opgeleverd. (...) Al die jonge talenten geven ook een enorme ‘boost’ aan het gezelschap als geheel’ - Ted Brandsen, artistiek directeur Het Nationale Ballet

  di 29 jan de Volkskrant over Mesmer, 2019

  'Wubkje Kuindersma, onthoud die naam. Ze maakt de krachtigste première van het sprankelende Unboxing Ballet'

  di 29 jan Noord Hollands Dagblad over Unboxing Ballet, 2019

  'Vloeiende bewegingen en virtuositeit in Unboxing Ballet. De Junior Company sprankelt en bruist'

Internationaal programma
Van voormalig artistiek directeur Rudi van Dantzig wordt de klassieke ‘Pas de Six’ uit zijn geroemde versie van Het Zwanenmeer loepzuiver en met sterk charisma gedanst. Wubkje Kuindersma, een nog jonge ster aan het Nederlandse dansfirmament, komt met haar nieuwe creatie Architecture of Hope, een Europese première. Voor deze coproductie met het West Australian Ballet, laat ze zich inspireren door Symphony no. 1: Oceans van de Italiaanse componist Ezio Bosso.

Jong choreografisch talent
De Junior Company geeft ook een belangrijke impuls aan de ontwikkeling van jong choreografisch talent. Milena Sidorova, Sedrig Verwoert en Marta Reig Torres, maken speciaal voor dit programma nieuw werk. Sidorova danst sinds 2005 bij Het Nationale Ballet en maakte al regelmatig choreografieën, waarmee zij ook in de prijzen viel. De danser en choreograaf Sedrig Verwoert maakt zijn debuut bij Het Nationale Ballet. Als choreograaf won hij onder meer de BNG Dansprijs 2019. De derde wereldpremière is van de hand van Marta Reig Torres, choreografe en ex-HNB danseres, die daarvoor samenwerkt met een jonge zangeres van De Nationale Opera Studio.  

Pas de Six uit Het Zwanenmeer
Choreografie
Rudi van Dantzig
Muziek
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Architecture of Hope
Choreografie
Wubkje Kuindersma
Muziek
Ezio Bosso

Co-productie met West Australian Ballet

Nieuwe creaties van Milena Sidorova, Sedrig Verwoert en Marta Reig Torres

 

Hoofdsponsor: Junior Company

 

Partners: Junior Company