Meld je aan als figurant

 

Houd je niet alleen van opera’s bezoeken, maar wil je ook zelf een keer in een productie meespelen? Meld je dan nu aan als figurant!

De Nationale Opera creëert per jaar een groot aantal operaproducties, daarbij de focus leggend op kwaliteit, diversiteit en innovatie. Dit uit zich in een nieuwe benadering van operaklassiekers, het herontdekken van zelden gespeeld repertoire en het creëren van nieuwe opera’s. Als figurant kan jij onderdeel zijn van een van onze producties. Je maakt het proces mee vanaf de eerste repetities in de studio tot en met de laatste voorstelling. Je staat op een van de grootste tonelen van Europa met solisten van over de hele wereld, het koor van De Nationale Opera en een toporkest in de bak.

Hoe werkt het?

Iedereen kan figureren! Vaak is een regisseur op zoek naar een bepaald type of een bepaalde groepssamenstelling. De gevraagde kenmerken staan vermeld in de oproep.

Figuranten krijgen bij De Nationale Opera een totaalvergoeding voor de repetities en voorstellingen. Deze vergoeding wordt vooraf aan de figuranten gecommuniceerd en verschilt per productie. De hoogte van de vergoeding wordt bepaald op basis van de inhoud van de figuratierol, de verwachte aanwezigheid bij repetities en voorstellingen en de duur van de repetitieperiode. Daarnaast worden  reiskosten voor figuranten die buiten Amsterdam wonen vergoed.

Van jou als figurant wordt verwacht dat je volledig beschikbaar bent gedurende de repetitieperiode en op alle voorstellingsdata.

Aanmelden?

Via onderstaand overzicht kun je zien voor welke productie(s) wij op zoek zijn naar figuranten. Lees de oproep goed door. Als je geïnteresseerd bent kun je het aanmeldingsformulier invullen. Uit alle aanmeldingen maken wij vervolgens een selectie. Indien je geselecteerd bent, ontvang je van ons een uitnodiging voor een auditie.

Op dit moment is het nog niet duidelijk voor welke producties wij figuranten nodig hebben.

Voor verdere vragen kun je contact opnemen met de regieafdeling via afdelingregie@operaballet.nl.