Ons aanbod

Kinderen staan in danspose in een oefenruimte

Lessen, workshops en projecten

Het plezier van zingen en dansen

In onze lessen, workshops en projecten ontdekken uw leerlingen het plezier van zingen en dansen. Van een introductieles bij u op school tot een volledige voorstelling waarin uw leerlingen zélf zingen of dansen.

Kinderen in de zaal van Nationale Opera & Ballet

Voorstellingen

Met de hele klas naar het theater

Aanstekelijke opera’s en dansvoorstellingen, op maat gemaakt voor jonge oren en ogen. De schoolmatinees zijn gepland op een gunstig tijdstip in de ochtend of vroege middag, zodat iedereen weer op tijd terug is op school.

Scènefoto De jongen die te snel groeide

Online lesmateriaal

Alles om online opera en ballet te ontdekken

Speciaal online lesmateriaal rondom onze projecten en voorstellingen. 

Algemene informatie

Leerlingen lopen het theater binnen

Vervoer naar ons theater

Voor basisscholen zijn er diverse mogelijkheden voor (bus-)vervoer naar Nationale Opera & Ballet.

Vervoer naar ons theater

Kinderen lopen het theater binnen

Voor basisscholen zijn er diverse mogelijkheden voor (bus-)vervoer naar Nationale Opera & Ballet.

CULTUURBUS / CULTUURBOOT

Amsterdamse scholen voor primair onderwijs kunnen voor hun bezoek aan Nationale Opera & Ballet gebruikmaken van de Cultuurbus of Cultuurboot. Voorwaarde is dat het bezoek aansluit bij een door de school gekozen leerlijn in het kader van het Basispakket. Kijk voor meer informatie over de Cultuurbus op mocca.amsterdam/cultuurbus

BUSVERVOER VOOR WORKSHOPS

Voor scholen buiten Amsterdam is eveneens busvervoer mogelijk; wij kunnen assisteren bij het vinden van een passend aanbod voor uw school. Neem voor meer informatie contact op met educatie@operaballet.nl.

GRATIS BUSVERVOER NAAR SCHOOLVOORSTELLINGEN

We willen zoveel mogelijk kinderen uit het hele land in staat stellen onze schoolvoorstellingen te bezoeken. Daarom kunnen scholen gratis met de bus naar ons theater. Nationale Opera & Ballet neemt de organisatie en de kosten voor busvervoer naar de schoolmatinees op zich, mede mogelijk gemaakt door de Turing Foundation. (Deze mogelijkheid geldt alleen voor scholen die geen gebruik kunnen maken van de Amsterdamse Cultuurbus of andere lokale vervoersregelingen.) Meer informatie over onze schoolvoorstellingen vindt u hier.

BEREIKBAARHEID VAN NATIONALE OPERA & BALLET

Nationale Opera & Ballet is uitstekend te bereiken met het Openbaar Vervoer. Voor alle algemene informatie over onze bereikbaarheid, klik hier.

Logo van de Turing Foundation