Bereikbaarheid

Let op: vanwege de verbouwing van Studio Boekman worden ook de entree van het theater en de foyer rondom Studio Boekman gerenoveerd. Dit heeft effect op de bereikbaarheid van de hoofdingang.

Daarnaast is de kassa uitsluitend geopend op voorstellingsdagen, vanaf 1 uur voor aanvang van een voorstelling. Onze klantenservice blijft dagelijks bereikbaar via e-mail en telefoon. Bekijk de actuele openingstijden op onze contactpagina en hieronder.

 

Ingang

 

De hoofdingang bevindt zich op Amstel 1, aan de waterkant van het Waterlooplein. 

Kaarten

Kaarten kunt u online kopen via operaballet.nl of via onze klantenservice, die te bereiken is via mail: klantenservice@operaballet.nl en telefoonnummer 020 62 55 455. De klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 12.00-18.00 uur (of tot aanvang voorstelling) en op zaterdag en zondag van 12.00-15.00 uur (op zon- en feestdagen zonder voorstelling, zijn we gesloten).

Het Kassabespreekbureau is gesloten, behalve vanaf 1 uur vóór aanvang van een voorstelling. Het bevindt zich dan in de foyer na toegang via de hoofdingang. 

Parkeren

Bij het verlaten van Parkeergarage Q–Park Waterlooplein dient u de uitgang ‘Amstel’ te nemen. De uitgang ‘Nationale Opera & Ballet’ is niet bereikbaar vanwege de verbouwing.

Met het openbaar vervoer, per fiets of met de auto
Nationale Opera & Ballet, gelegen tussen Amstel en Waterlooplein, is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer of per fiets.

Met de auto is het soms lastig om op tijd Nationale Opera & Ballet te bereiken: houd er rekening mee dat het centrum van Amsterdam erg druk kan zijn en parkeerruimte in de nabijheid van Nationale Opera & Ballet schaars is. Na aanvang van de voorstelling kan er geen toegang meer tot de voorstelling worden verleend (na de pauze kunt u wel weer plaatsnemen in de zaal).

Bekijk hier een plattegrond van de locatie van Nationale Opera & Ballet.

Plan uw route met de auto, of kom met het openbaar vervoer.

De hoofdingang en het Kassabespreekbureau bevinden zich op Amstel 1, aan de waterkant van het Waterlooplein.

Voor actueel nieuws over parkeren en verkeer, zie amsterdam.nl/parkeren-verkeer

Openbaar vervoer

U kunt met de bus of de trein naar de NS Stations in Amsterdam. Vanaf station Amsterdam Centraal of Amsterdam Amstel brengt de metro (lijn 51, 53, 54) u in een paar minuten naar de halte Waterlooplein. Vanaf daar is het ± 2 minuten lopen naar de hoofdingang.

Taxi

Er is een taxistandplaats naast Nationale Opera & Ballet (hoek Waterlooplein) of eventueel – op vijf minuten loopafstand – op de Nieuwmarkt.

Auto

Vanaf de ringweg A10 neemt u afslag S-112 of S-116, richting Centrum. Volg de borden ‘Muziektheater’. Houd er rekening mee dat het erg druk is in het centrum van Amsterdam en dat het vinden van een parkeerplaats tijdrovend is, waardoor u (veel) vertraging kunt oplopen bij het bereiken van het theater.

Kijk hieronder voor meer informatie over parkeren.

Parkeren

Parkeerruimte in de nabijheid van Nationale Opera & Ballet is schaars, zeker ’s avonds en in het weekend. Het vinden van een parkeerplaats kan tijdrovend zijn.

Hier vindt u een overzicht van alle parkeergarages.

De beste optie die wij adviseren is Parkeergarage Q–Park Waterlooplein, op slechts 5 minuten loopafstand van het theater. Bijkomend voordeel is dat u bij Q-Park Waterlooplein uw parkeerplaats van tevoren online kunt reserveren zodat u verzekerd bent van een parkeerplaats en u profiteert van een voordelige deal. Zie voor meer informatie de webpagina van Q-Park. 

  • Let op: bij het verlaten van Parkeergarage Q–Park Waterlooplein dient u de uitgang ‘Amstel’ te nemen. De uitgang ‘Nationale Opera & Ballet’ is niet bereikbaar vanwege de verbouwing.

Parkeergarage Stadhuis - Muziektheater onder Nationale Opera & Ballet is een openbare en particuliere parkeergarage. Deze is niet exclusief toegankelijk voor theaterbezoekers. De kans is groot dat deze vol is en/of moeilijk bereikbaar. Als u weinig tijd heeft, raden wij u daarom aan deze parkeergarage te mijden.

Alternatieve parkeergarages op geringe loopafstand van Nationale Opera & Ballet zijn:

Amstelstraat 12 - 1017 DA, The Bank Rembrandtplein
Anne Frankstraat 220 - 1011 MP, Markenhoven
Kalverstraat, Singel 451 C - Q-Park

P+R locaties

Een alternatieve parkeermogelijkheid bevindt zich aan de rand van de stad, bij één van de zeven P+R parkeerlocaties bij de rijkswegen A10, A9 en A2. U kunt uw auto hier parkeren voor € 8 per 24 uur (€ 1 bij inrijden na 10:00) en vervolgens met maximaal vijf medereizigers voordelig reizen met de trein, bus, tram of metro naar Nationale Opera & Ballet. Meer informatie op de website van iAmsterdam.com: P+R parkeerlocaties

Uitgebreide informatie over parkeren in Amsterdam vindt u op de website van de gemeente Amsterdam: parkeren in Amsterdam