Bereikbaarheid

Actuele informatie  

Let op: komt u met de auto en parkeert u in parkeergarage Q-Park Waterlooplein? Vanwege een verbouwing is het theater bereikbaar via uitgang 'Amstelzijde' en niet via uitgang 'Nationale Opera & Ballet'! Meer informatie over parkeren vindt u hier.

Ingang

Onze hoofdingang bevindt zich op Amstel 3, aan de waterkant van het Waterlooplein. Deze hoofdingang geeft naar rechts toegang tot de Grote Zaal en rechtdoor, rechts van het Theatercafé, toegang tot onze nieuwe kleine zaal: Studio Boekman.

Bekijk hier de locatie van ons theater op de kaart. 

Openingstijden

 • Grote Zaal: bij een voorstelling in de Grote Zaal gaat de hoofdingang van het theater twee uur voor aanvang open. U kunt dan terecht in de Foyer Studio Boekman en het TheatercaféEen uur voor aanvang opent ook de toegang tot de Foyer Grote Zaal.
 • Studio Boekman: bij alleen een voorstelling in Studio Boekman gaat de hoofdingang een uur voor aanvang open. Men kan dan terecht in de Foyer Studio Boekman en het Theatercafé.

Houd er rekening mee dat de deuren na aanvang van de voorstelling sluiten. U kunt dan geen toegang meer krijgen tot de foyer en de voorstelling.

Kaarten

Onze klantenservice is deze zomer telefonisch gesloten van zondag 7 juli t/m zondag 11 augustus. Gedurende deze periode kunt u ons echter nog steeds bereiken via e-mail op klantenservice@operaballet.nl.

Kaarten kunt u kopen op de volgende manieren:

 • Via deze website, daarvoor selecteert u de voorstelling via programma en daarna 'koop kaarten’
 • Telefonisch via onze klantenservice 020 62 55 455

De klantenservice is telefonisch bereikbaar op:
Maandag tot en met vrijdag van 12.00 - 18.00 uur.
Zaterdag, zondag en feestdagen van 12.00 - 15.00 uur. 
Na 18.00 uur uitsluitend voor vragen m.b.t. de avondvoorstelling; 020 - 5518119.

Op zon- en feestdagen zonder voorstelling is de klantenservice gesloten.

De Kassa is uitsluitend vanaf twee uur voor aanvang van een voorstelling in de Grote Zaal geopend en een uur voor aanvang van een voorstelling in Studio Boekman. De Kassa bevindt zich gelijk links na de hoofdingang van het theater.

Plan uw reis

Wist u dat maar liefst 22% van onze totale CO₂ uitstoot voortkomt uit de reizen die bezoekers maken voordat ze naar een voorstelling gaan? Door te kiezen voor een duurzame reisoptie helpt u ons de CO₂-voetafdruk van ons theater te verkleinen.

Reizen naar Nationale Opera & Ballet kan op verschillende manieren:

 • Lopend of met de fiets
  Woont u in de buurt? Dan raden we u aan om lopend of op de fiets naar Nationale Opera & Ballet te komen. Dichtbij het theater is er voldoende ruimte om uw fiets te parkeren.
 • Openbaar vervoer
  Met de bus of de trein reist u gemakkelijk naar een van de NS-stations in Amsterdam. Vanaf station Amsterdam Centraal of Amsterdam Amstel brengt de metro (lijn 51, 53 of 54) u in een paar minuten naar de halte Waterlooplein. Vanaf daar is het ± 2 minuten lopen naar de hoofdingang van Nationale Opera & Ballet. 
  Plan uw reis via 9292
 • Taxi
  De dichtstbijzijnde taxistandplaats vindt u op de hoek van het Waterlooplein, aan de achterkant van het theater. Een tweede taxistandplaats bevindt zich – op vijf minuten loopafstand – op de Nieuwmarkt.
 • Carpoolen via Slinger
  Samen rijden met andere opera- en balletliefhebbers is gezelliger én duurzamer!  Bied uw lege autostoelen aan via de widget op deze pagina, waarna geïnteresseerden via e-mail contact met u kunnen opnemen om mee te rijden. Bevestig de rit per mail en regel samen een handige ontmoetingsplek en eventuele kostenverdeling, zoals benzine of parkeren. Zoekt u zelf een rit? Selecteer een aangeboden rit in de widget op deze pagina, laat een bericht achter en geef aan dat u mee wilt rijden, en regel de details via e-mail.
 • Auto
  Nationale Opera & Ballet bevindt zich in hartje Amsterdam. Het verkeer in de buurt is daardoor vaak druk en parkeergelegenheid is schaars, waardoor het vinden van een parkeerplek tijdrovend kan zijn. Wij raden u daarom aan uw reis van tevoren goed te plannen. Houd er ook rekening mee dat er na aanvang van de voorstelling geen toegang tot de voorstelling meer kan worden verleend. U kunt dan pas na de pauze plaatsnemen in de zaal.

Parkeren

Let op: komt u met de auto en parkeert u in parkeergarage Q-Park Waterlooplein? Vanwege een verbouwing is het theater bereikbaar via uitgang 'Amstelzijde' en niet via uitgang 'Nationale Opera & Ballet'!

P+R-locaties
Als u met de auto komt, raden we u aan gebruik te maken van 1 van de 7 P+R-locaties aan de rand van de stad, dichtbij de rijkswegen A10, A9 en A2. U kunt uw auto hier parkeren voor € 8 per 24 uur (€ 1 bij inrijden na 10.00) en vervolgens voordelig met de trein, bus, tram of metro verder reizen naar Nationale Opera & Ballet. Meer informatie vindt u hier.

Omgeving Nationale Opera & Ballet
In de directe omgeving van Nationale Opera & Ballet geldt betaald parkeren, bijvoorbeeld in een van de volgende parkeergarages:

 • Parkeergarage Stadhuis – Muziektheater, Waterlooplein 28, onder Nationale Opera & Ballet. Let op: hier kunt u niet reserveren en deze parkeergarage is vaak vol!
 • Parkeergarage Q-Park Waterlooplein, Valkenburgerstraat 238. Deze parkeergarage biedt de mogelijkheid uw parkeerplaats van tevoren online te reserveren en als bezoeker van Nationale Opera & Ballet tegen een gereduceerd tariefKijk hier voor meer informatie. 
  Let op: bij het verlaten van deze parkeergarage dient u uitgang ‘Amstel’ te nemen. De uitgang ‘Nationale Opera & Ballet’ is niet bereikbaar wegens een verbouwing. 
 • Parkeergarage Q-Park The Bank Rembrandtplein, Amstelstraat 12
 • Parkeergarage Markenhoven, Anne Frankstraat 220
 • Parkeergarage Q-Park, Kalverstraat, Singel 451 C

Hier vindt u een overzicht van alle parkeergarages. Uitgebreide informatie over parkeren in Amsterdam vindt u op de website van de gemeente Amsterdam.