Over De Nationale Opera Studio

De Nationale Opera Studio is een tweejarig programma waarin zes jonge, getalenteerde zangers en één repetitor klaargestoomd worden voor een internationale operacarrière. De Opera Studio combineert workshops en coaching met een breed scala aan professionele ervaringen. Artistiek leider is de internationaal gerenommeerde sopraan Rosemary Joshua.

Over de studio

De Opera Studio is in september 2018 van start gegaan. De zorgvuldig geselecteerde deelnemers doen belangrijke ervaringen op door mee te draaien in de professionele omgeving van De Nationale Opera en worden daarnaast individueel gecoacht bij ieder aspect van hun professionele ontwikkeling. Zo doen ze cruciale ervaring op die hun verdere carrière vleugels kan geven. De deelnemers van de Opera Studio treden op tijdens lunchconcerten en foyeravonden, krijgen workshops van internationale regisseurs en coaches, zingen kleine rollen op het grote podium en vertolken hoofdrollen in de jaarlijkse Opera Studio-productie.

De Nationale Opera Studio staat onder artistieke leiding van de internationaal gerenommeerde sopraan Rosemary Joshua. Met haar ruime ervaring als zangeres én zangpedagoog stelt zij voor de jonge talenten een internationaal gerenommeerd programma samen.

De pianist/répétiteur wordt gecoacht door de muzikale staf van De Nationale Opera en begeleid door DNO’s chef-dirigent en gastdirigenten. De pianist/répétiteur neemt deel aan de voorbereiding van opera in al zijn aspecten en is volledig betrokken bij alle Studio-activiteiten.

Gezelschap 2021-2022

De leden van De Nationale Opera Studio van seizoen 2021-2022: 
Elenora Hu (sopraan)
Claire Antoine (sopraan)
Inna Demenkova (sopraan)
Ian Castro (tenor) 
Maya Gour (mezzosopraan)
Maksym Nazarenko (bariton)
Adam Rogala (répétiteur)

Leden seizoen 2021/2022

Dido and Aeneas

Op zaterdag 2 juli 2022 zingen Claire Antoine, Maya Gour, Elenora Hu, Ian Castro, Inna Demenkova en alumnus Frederik Bergman de opera Dido and Aeneas. Samen met het Nederlands Kamerorkest voeren zij Henry Purcells meesterwerk uit in Paradiso. Klik op onderstaande button voor meer informatie!

Path to Passion - World Opera Day 2021

Inna Demenkova

Auditie 2022/2023

Audities voor het seizoen 22/23 zijn gesloten. De audities voor seizoen 23/24 zullen vanaf september openen, houd onze website in de gaten.

Audities voor De Nationale Opera Studio

Opera Studio auditie
Elisir d'amore
Elisir d'amore
Il matrimonio segreto
Ritratto
Pelleas et Melisande
La Cenerentola

Successen van alumni seizoen 2020/2021

Dat de Opera Studio een ware kweekvijver is voor operasterren, wordt bewezen door de alumni van de Studio zelf! Lees hier meer over de producties waarin de alumni van seizoen 2020/2021 komende jaren zullen schitteren!

Successen van alumni seizoen 2020/2021

Julietta Aleksanyan

Sopraan Julietta Aleksanyan heeft een contract aangeboden gekregen om, onder andere, de rollen van Ännchen in Die Freischutz, Gretel in Hänsel und Gretel en Serpetta in La finta giardiniera te zingen in Mainz. Ook zal ze zich in het seizoen 22/23 aansluiten bij de Nederlandse Opera, een partner van De Nationale Opera, om de rol van Marzelline te vertolken in Beethovens Fidelio.

 

Sam Carl

Bas Sam Carl begint in september aan een tweejarig contract in Darmstadt, waar hij de van Masetto in Don Giovanni, Colline in La bohème en Don Quichotte in Don Quichotte voor zijn rekening zal nemen. Ook zal hij de rol van Nick Shadow zingen in The Rake's Process van Glyndebourne Tour. 

 

Verity Wingate

Sopraan Verity Wingate ontving onlangs de tweede prijs tijdens de International Hans Gabor Vocal Competition 2021. Deze zomer sluit ze zich aan bij het 'young artist programme' van het Salzburg Festival, waar ze de rol van Trainbearer zal zingen in Electra. Daarna reist ze door naar English National Opera om daar haar debuut te maken in Philipp Glass' Satyagraha.

 

Frederik Bergman

Bas-bariton Frederik Bergman keert komend seizoen terug naar De Nationale Opera voor de rol van Masetto in Don Giovanni en de rol van Rochefort in een nieuwe productie van Anna Bolena. Ook sluit hij zich aan bij de ZaterdagMatinee, waar hij Cirillo zingt in Fedora. In seizoen 22/23 zal hij bij de Nederlandse Reisopera de rol van Don Fernando in Fidelio voor zijn rekening nemen. 

 

Jose Simerilla Romero

Tenor Jose Simerilla Romero zingt volgend seizoen de rol van Alfredo in La traviata bij de Nederlandse Reisopera en sluit zich aan bij het Los Angeles Philharmonic voor Fidelio met Gustavo Dudamel. In 2022 zal hij beginnen aan een tweejarig contract in Hannover. 

Lees meer
Maksym Nazarenko

“Iedereen op het conservatorium vroeg zich af waar ik ineens was gebleven”

Lees meer
Jose

‘De Opera Studio is een soort supportgroep’

Lees meer

De Nationale Opera Studio wordt mogelijk gemaakt door