Over De Nationale Opera Studio

De Nationale Opera Studio is een tweejarig programma waarin zeven jonge, getalenteerde zangers en twee repetitoren klaargestoomd worden voor een internationale operacarrière. De Opera Studio combineert workshops en coaching met een breed scala aan professionele ervaringen. Artistiek leider is de internationaal gerenommeerde sopraan Rosemary Joshua.

Over de studio

De Opera Studio is in september 2018 van start gegaan. De zorgvuldig geselecteerde deelnemers doen belangrijke ervaringen op door mee te draaien in de professionele omgeving van De Nationale Opera en worden daarnaast individueel gecoacht bij ieder aspect van hun professionele ontwikkeling. Zo doen ze cruciale ervaring op die hun verdere carrière vleugels kan geven. De deelnemers van de Opera Studio treden op tijdens lunchconcerten en foyeravonden, krijgen workshops van internationale regisseurs en coaches, zingen kleine rollen op het grote podium en vertolken hoofdrollen in de jaarlijkse Opera Studio-productie.

De Nationale Opera Studio staat onder artistieke leiding van de internationaal gerenommeerde sopraan Rosemary Joshua. Met haar ruime ervaring als zangeres én zangpedagoog stelt zij voor de jonge talenten een internationaal gerenommeerd programma samen.

De pianist/répétiteur wordt gecoacht door de muzikale staf van De Nationale Opera en begeleid door DNO’s chef-dirigent en gastdirigenten. De pianist/répétiteur neemt deel aan de voorbereiding van opera in al zijn aspecten en is volledig betrokken bij alle Studio-activiteiten.

Il matrimonio segreto

Gezelschap 2020-2021

De leden van De Nationale Opera Studio van seizoen 2020-2021: 
Verity Wingate (Britse sopraan), Maya Gour (Israelisch-Portugese mezzo sopraan), Jose Simerilla Romero (Argentijnse tenor), Maksym Nazarenko (Oekraïense bariton), Frederik Bergman (Nederlandse bas-bariton), Sam Carl (Brits bas-bariton), Lochlan Brown (Australisch répétiteur) en Luba Podgayskaya (Nederlands-Russisch répétiteur).

Leden seizoen 2020/2021

L'elisir d'amore

Op zondag 23 mei zingen leden van De Nationale Opera Studio de hoofdrollen in Donizetti's L'elisir d'amore. In een eigentijdse versie van regisseur Marcos Darbyshire vertelt deze komische opera een coming of age verhaal over het verkennen van je eigen identiteit en het verliezen van je onschuld.

De voorstelling wordt op zondag 23 mei gratis gelivestreamd en blijft daarna drie maanden beschikbaar. 

Bekijk L'elisir d'amore hier

 L'elisir d'amore
Elisir d'amore
Elisir d'amore
Il matrimonio segreto
Ritratto
Pelleas et Melisande

Auditie 2021/2022

Het aanmeldproces voor zangers om auditie te doen voor De Nationale Opera Studio seizoen 2021-2022 is gesloten.
Het aanmeldproces voor repetiteurs is nog niet beschikbaar. Houd deze website in de gaten voor de laatste updates.

Audities voor De Nationale Opera Studio

Opera Studio auditie
La Cenerentola

Succes

De Britse mezzosopraan Polly Leech is een alumna van de Opera Studio en zingt dit seizoen de rol van Cherubino in Le nozze di Figaro. Al tijdens haar traject bij De Nationale Opera Studio kreeg ze de kans om grote rollen op het hoofdpodium te zingen, zoals Abra in Juditha Triumphans en Tisbe in La Cenerentola.

Lees meer
Maksym Nazarenko

“Iedereen op het conservatorium vroeg zich af waar ik ineens was gebleven”

Lees meer
Jose

‘De Opera Studio is een soort supportgroep’

Lees meer

DE NATIONALE OPERA STUDIO WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR