Sophia Hunt
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Sophia Hunt

Sopraan

De Braziliaans-Amerikaanse sopraan Sophia Hunt komt uit New York en studeerde aan het Curtis Institute of Music in Philadelphia. In 2023 won ze de Gerda Lissner Foundation International Vocal Competition en in 2022 bereikte ze de halve finale van de Metropolitan Opera Eric and Dominique Laffont Competition. Sophia zong rollen als Donna Anna en Donna Elvira in Don Giovanni, Fiordiligi in Così fan tutte, Vitellia in La clemenza di Tito, Faith in Rene Orths Empty the House, Violetta in La traviata en Contessa Almaviva in Le nozze di Figaro.

Daarnaast houdt Sophia zich bezig met concert- en recitalwerken en heeft ze gezongen met Opera Philadelphia, The Chamber Orchestra of Philadelphia, met Curtis on Tour in Griekenland, The City Choir of Washington en de Art Song Preservation Society van New York. Recent was Sophia als studio-artiest verbonden aan Wolf Trap Opera en ontving ze een beurs om mee te doen aan het Aspen Music Festival. 

Sophia was verheugd zich in seizoen 2023/2024 aan te kunnen sluiten bij De Nationale Opera Studio: “In 2014 zag ik samen met mijn ouders op vakantie mijn allereerste opera: Arabella, bij De Nationale Opera. Ik werd direct verliefd op de zangers, de muziek en ook het gebouw van Nationale Opera & Ballet. Nu, tien jaar later, voel ik me ontzettend vereerd om mijn naam aan de indrukwekkende lijst van zangers toe te voegen die op dit podium gezongen hebben.”

In december 2023 debuteerde ze als Erste Dame in Die Zauberflöte op het hoofdtoneel van De Nationale Opera en in maart 2024 zong ze de rol van Soprano in The Four Note Opera

  • In mei 2024 is Sophia Hunt te zien in Il trittico in de rol van Suor Dolcina / Prima conversa (Suor Angelica) en Nella (Gianni Schicchi).

Last update: 08-04-2024