Hoe werkt een Fonds op naam?

  • U stelt een Fonds op Naam in met een minimale inleg van € 50.000. Dat kan via een eenmalige schenking of in vijf jaarlijkse termijnen vanaf € 10.000.
  • U kiest zelf een doel binnen Nationale Opera & Ballet waaraan uw geld besteed wordt. Wellicht steunt u bijvoorbeeld graag onze wereldpremières, wilt u jong talent extra stimuleren, of wilt u er aan bijdragen dat jongeren kennismaken met onze kunstvormen.
  • Nationale Opera & Ballet zorgt voor de financiële administratie en zorgt dat uw geld goed besteed wordt. Natuurlijk houden wij u nauwgezet op de hoogte.
  • Een Fonds op Naam is financieel aantrekkelijk: door belastingvoordeel kost de gift u netto in het gunstigste geval € 5.841 per jaar.
  • U kunt het fonds bijvoorbeeld uw eigen naam, of die van een (overleden) dierbare geven. Of we kiezen in overleg een naam die verwijst naar datgene wat het fonds mogelijk maakt, zoals ‘Het Kostuumfonds’.
  • Als houder van een Fonds op Naam geniet u bijzondere en exclusieve privileges bij Nationale Opera & Ballet. We betrekken u op persoonlijke wijze bij de doelstelling van uw fonds. Bovendien bent u automatisch lid van de Patronencirkel. Afhankelijk van de hoogte van uw bijdrage geniet u van de privileges van een Platina of Diamanten Patroon met de bijbehorende voordelen.

Maak een afspraak

Het instellen van een Fonds op Naam is een zeer persoonlijke kwestie en daarover gaan we graag met u in gesprek. We nodigen u van harte uit voor een afspraak met een van onze relatiemanagers, of komen bij u langs. 

Neem contact op

Marthe Seydel
Marthe Seydel
Manager Particuliere Fondsenwerving De Nationale Opera
Nadja van Deursen
Nadja van Deursen
Manager Particuliere Fondsenwerving Het Nationale Ballet
Merel Rosamarijn Krot
Merel Rosamarijn Krot
Manager Particuliere Fondsenwerving Nationale Opera & Ballet