Steun de toekomst van Nationale Opera & Ballet

Wil jij bijdragen aan de toekomst van opera en ballet, ben je tussen de 25 en 40 jaar en wil je de magie van de kunstvormen van nog dichterbij meemaken? Sluit je dan aan bij de Young Patrons Circle, een internationale jonge groep donateurs van Nationale Opera & Ballet.

Gedurende het seizoen openen we deuren voor je die normaal gesproken gesloten blijven. We nemen je mee backstage naar de studio’s en de ateliers en organiseren evenementen rond voorstellingen waar je zangers, dansers, makers en andere Young Patrons ontmoet.

Door je aan te sluiten bij de Young Patrons Circle help je ons mee vorm te geven aan de richting en de toekomst van Nationale Opera & Ballet.

YPC wervingsavond
Foto: Milagro Elstak
International Young Patrons Gala
Foto: Milagro Elstak
YPC wervingsavond
Foto: Milagro Elstak
International Young Patrons Gala
Foto: Milagro Elstak
International Young Patrons Gala
Foto: Milagro Elstak
International Young Patrons Gala
Foto: Milagro Elstak
YPC wervingsavond
Foto: Milagro Elstak
International Young Patrons Gala
Foto: Milagro Elstak

Wat ondersteun je?

Als donateur van ons huis ondersteun je via onze talentenprogramma’s de toekomst van Nationale Opera & Ballet. De cirkel is ingesteld voor en door Young Professionals en Creatives. De talentenprogramma’s van ons huis zijn De Nationale Opera Studio en de Junior Company van Het Nationale Ballet.

De Nationale Opera Studio

De Nationale Opera Studio

De Nationale Opera Studio is een programma voor jonge artiesten, dat zes jonge zangers uitgebreide muzikale, taal- en vocale coaching biedt door vooraanstaande internationale stemdocenten en dirigenten. De artiesten zullen deelnemen aan hoofdproducties van De Nationale Opera, maar ook aan Opera Studio-uitvoeringen, waarin ze werken met enkele van de beste regisseurs van deze tijd.

Junior Company

Junior Company

De Junior Company is de springplank voor jonge dansers om de stap te maken van De Nationale Balletacademie naar Het Nationale Ballet. Elk jaar melden zich dansers van over de hele wereld. De Junior dansers krijgen een dagelijks programma dat aansluit bij het hoofdgezelschap en worden ook opgeroepen om het podium te betreden tijdens hoofdproducties van Het Nationale Ballet.

Qian Liu

International Young Patrons Gala

Aria’s, bubbels en pas de deux. Het aftellen voor het International Young Patrons Gala is opnieuw begonnen. Bewonder op deze culturele avond het diverse jonge talent van Nationale Opera & Ballet. En zet zélf het theater op zijn kop.  Eind juni  2025 wordt het er weer een voor in de boeken. Jij kunt erbij zijn! Kijk hieronder naar de aftermovie van het International Young Patrons Gala in juni 2024.

Verschillende manieren van bijdragen

YPC Supporter

Vanaf €500 per jaar

 • Eén gratis kaartje voor het International Young Patrons Gala
 • YPC Supporters krijgen de mogelijkheid om tickets te reserveren voorafgaand aan de start van de reguliere kaartverkoop.
 • Een leeftijdsafhankelijke korting op alle reguliere voorstellingen (variërend tussen 75% en 25%)
 • Exclusieve YPC-evenementen 'Behind the Scenes' om je dichter bij de respectieve kunstvormen te brengen.

YPC Fellow

Vanaf €1000 per jaar

 • Alle voordelen van een YPC Supporter
 • Twee gratis tickets voor het International Young Patrons Gala
 • De mogelijkheid om altijd vrienden naar YPC-evenementen en andere gelegenheden te brengen

YPC Benefactor

Vanaf €2500 per jaar

 • Alle voordelen van een YPC Fellow
 • Een uitnodiging voor twee voor het jaarlijkse Opera Diner
 • Een uitnodiging voor de exclusieve Season Preview Party

YPC International Supporter

Vanaf €250 per jaar

Woon je in het buitenland en wil je onze internationale activiteiten bijwonen?

 • Eén gratis kaartje voor het International Young Patrons Gala
 • Een digitale nieuwsbrief over Nationale Opera & Ballet, haar producties en aankomende YPC-evenementen

Als een periodieke gift voor minimaal vijf jaar wordt vastgelegd met een schriftelijke overeenkomst, kan deze gift voor 100-125% worden afgetrokken voor de inkomstenbelasting.

Bijvoorbeeld: bij een jaarlijkse gift van €1.000, kost dit netto €350 als je 52% inkomstenbelasting betaalt.

Komende YPC activiteiten

Premièrediner Oedipus Rex / Antigone

9 maart 2024

Voorafgaand aan de première van Oedipus Rex / Antigone verzamelen wij ons op Amstel 1 bij onze buren, het restaurant Amstel1, voor een driegangendiner (18.00 - 19.45 uur). Kom je mee op zaterdag 9 maart? 

Dit event is voorbij.

Backstage event

5 april 2024

Op vrijdag 5 april gaat de YPC backstage bij Nationale Opera & Ballet! Ervaar op deze avond de magie achter de schermen. 

Dit event is voorbij.

International Young Patrons Gala 2024

8 juni 2024

Het jaarlijkse International Young Patrons Gala, hét culturele evenement van het jaar, vindt plaats op 8 juni 2024.

Dit event is voorbij.

Heb je vragen over de aankomende evenementen of wil je lid worden van de Young Patrons Circle? Mail dan naar ypc@operaballet.nl.

Neem contact op

Merel Rosamarijn Krot
Merel Rosamarijn Krot
Manager Particuliere Fondsenwerving Nationale Opera & Ballet
Maak kennis met enkele Young Patrons

Niet alleen kan ik vaak naar opera- en balletvoorstellingen gaan, ik leer ook ontzettend veel nieuwe mensen kennen; van dansers tot zangers, van regisseurs tot mede Young Patrons. Tijdens deze ontmoetingen ontstaat er vaak iets moois. We leren van elkaar en we verrijken elkaars blik en perspectief.

- Tim Oldeman

Toen ik nog in New York woonde, was ik daar betrokken bij het culturele leven, dus nadat ik eind 2018 naar Nederland was verhuisd, leek het me leuk om dat hier ook te zijn. Via de Young Patrons Circle leer ik Nederland kennen via de lens van de kunst. Ik ontmoet zo ook andere jonge mensen die in opera en ballet geïnteresseerd zijn én ik heb prachtige producties gezien.

- Norman Smit

Met je lidmaatschap steun je  jonge dansers en zangers in hun opleiding en carrière. Als academisch onderzoeker heb ik zelf ervaren hoe waardevol beurzen en donaties zijn voor de ontwikkeling van talent en nieuwe ideeën, en bij de kunsten is het niet anders. In het gaat niet alleen om het geld, maar ook om het besef dat iemand anders in jou en jouw project gelooft; dat is een onbeschrijflijk goed gevoel, dat je de kracht geeft om door te zetten.

- Julia Samson