Het iconische theater van Nationale Opera & Ballet ligt in het hart van Amsterdam en biedt een prachtig uitzicht over de Amstel en Magere Brug. De diverse ruimtes vormen een inspirerend decor voor een verscheidenheid aan evenementen. De theaterzaal met 1600 stoelen is een van Amsterdams grootste zalen en een bijzondere locatie voor een congres, presentatie, award show of première.

Daarnaast zijn er uitgebreide mogelijkheden, zowel klein als groot van opzet, voor diners, recepties, modeshows, lifestyle events, workshops en vergaderingen. Trakteer uw relaties of collega’s op een bezoek aan een van de vele voorstellingen en bekijk de bijzondere arrangementen. De combinatie van toptalent, ambacht, geavanceerde theatertechniek en gastvrijheid zorgt elke keer weer voor een betoverende totaalbeleving!

Foyer

Ruimtes

Van theaterzaal tot balletstudio. Ons iconische theater biedt een scala aan mogelijkheden voor evenementen tot 1600 gasten.

Inschenken tijdens arrangement

Arrangementen

Met uw collega's of relaties naar een van de vele voorstellingen. Geheel verzorgd met ontvangst, pauze, borrel of diner. Deze arrangementen zijn te boeken vanaf 20 personen.

Odeonzaal

Mogelijkheden

Een congres, receptie, presentatie, diner, beurs, feest of workshop, het kan allemaal! Laat u door de verschillende mogelijkheden op de volgende pagina inspireren of neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek. 

Mogelijkheden voor evenementen

Een congres, receptie, presentatie, diner, beurs, feest of workshop, het kan allemaal! Alles uit handen geven? Geen probleem, wij zorgen voor decoratie, branding, entertainment, een boottocht of hotelaccommodatie. Laat u inspireren door de informatie hieronder of maak een afspraak voor een rondleiding in het theater.

Congres

De geavanceerde Theaterzaal biedt plaats aan maximaal 1600 gasten. Door de drie niveaus, ronde vorm en korte afstanden is de zaal ook geschikt voor kleinere groepen.

De Odeonzaal heeft een geheel eigen stijl en is geschikt voor groepen tot 200 personen. De zaal kan op verschillende manieren worden ingericht en nodigt uit tot creativiteit.

De Foyer is een fijne plek voor een ontvangst, pauze, lunch of afsluitende borrel. Daarnaast kan de trap als tribune worden ingericht voor groepen tot 250 personen.

Congres

Recepties

Het theater biedt, verdeeld over drie Foyers, plaats aan 1600 gasten. De Foyers kunnen ook los van elkaar gehuurd worden. Vanuit elke hoek heeft men een prachtig uitzicht over de Amstel en Magere Brug.

Het Entresol is een aparte verdieping en heeft bij goed weer ook een semi-privé terras wat gebruikt kan worden. Meer privacy gewenst? Bekijk dan eens onze Odeonzaal met een geheel eigen stijl. En bekijk onze Studio's of het Decoratelier in Amsterdam Zuidoost voor een kijkje in onze wereld achter de schermen. 

congres

Lunch & Diner

Zowel overdag als 's avonds bieden de Foyers een sfeervol decor voor een lunch of diner tot maximaal 1600 gasten. Vraag ons naar een programma op maat waar u kunt kijken bij een repetitie of verras uw gasten met een optreden tijdens uw evenement.

Een presentatie tijdens een diner off een besloten diner voorafgaand aan een van de vele voorstellingen? Bekijk dan eens onze Odeonzaal met een dinercapaciteit van 150 personen. Bent u geïnteresseerd in een nog exclusievere ervaring? Bekijk eens ons Decoratelier in Amsterdam Zuidoost.

Bent u met een kleinere groep? Laat u adviseren! Wij hebben diverse samenwerkingen met restaurants in de buurt van ons theater.

 

Lunch

Gala & Première

Een bijzondere gelegenheid vraagt om een bijzondere invulling! Een ontvangst met rode loper gevolgd door een zaalprogramma in onze Theaterzaal om vervolgens weer af te sluiten met een groots feest in de Foyer? Tijd om naar huis te gaan? Of toch nog een afterparty voor een kleiner gezelschap in onze Odeonzaal?

Foyer

Workshops

Een vergadering, team building activiteit of workshop in één van onze Studio's? Of wat te denken van de grotere en creatieve Odeonzaal? Of een workshop waarbij overeenkomsten worden gezocht tussen het bedrijfsleven en onze kunstvormen. Thema’s als leiderschap, houding en samenwerken komen hierbij aan de orde. Bekijk onze Bijzondere ervaringen voor meer informatie of neem contact met ons op voor meer inspiratie!

Workshop

Beurs

Geen donkere of saaie beurshal, maar veel licht en uitzicht over een uniek stuk Amsterdam! Onze Foyers tellen gezamelijk maar liefst 2900m2. Met plafonds van 14m hoog zorgt dit voor een ruimtelijke ervaring. Vraag naar onze verschillende mogelijkheden voor branding, zowel digitaal als print. Geheel uit handen geven? Geen probleem, wij zorgen voor meubilair, decoratie, licht, geluid en catering.

Foyer met banieren
Zwanenmeer

Bijzondere ervaringen

Een optreden op locatie, het bijwonen van een repetitie, exclusieve voorstelling of een op maat gemaakt programma. Zomaar een greep uit onze bijzondere ervaringen.

Bijzondere ervaringen

Nationale Opera & Ballet biedt verschillende mogelijkheden voor een unieke beleving. Hieronder een greep uit de bijzondere ervaringen die wij bieden. Elk programma wordt aan de hand van uw wensen op maat gemaakt. Wij kunnen een kostenindicatie geven aan de hand van een globaal programma, gastenaantal, datum en wensen zoals eten, drinken en entertainment.

Meer informatie & contact
Bekijk de mogelijkheden hieronder en/of neem contact op met de afdeling sales & events

T: +31(0)20 - 551 8123
E: events@operaballet.nl

Vind hier de plattegronden en de algemene voorwaarden 

Rondleidingen

Tijdens een rondleiding komt u zowel voor als achter de schermen van het theater. Loop langs het indrukwekkende podium, de coulissen, solistenkleedkamers, ballet- en operastudio’s, rekwisietenatelier, kap- en grimeafdeling en het kostuumatelier. De inhoud van elke rondleiding kan per datum verschillen en is afhankelijk van wat er die dag in het theater gebeurt. Voor rondleidingen op maat, waarin een specifiek onderdeel wordt uitgelicht, kunt u contact met ons opnemen. In de verschillende ateliers kunnen we experts vragen om over hun vakgebied te vertellen en dit te koppelen aan de thematiek die u wilt belichten.

Rekwisiteur

Optreden op locatie

Voor exclusieve gelegenheden kunnen onze dansers en/of zangers een optreden op locatie verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan de opening van een nieuw kantoor, de viering van uw jubileum, een bijzonder evenement of een feestelijke gelegenheid. Het is mogelijk om delen uit bestaande balletten of opera’s op te voeren of speciaal voor de gelegenheid werk te laten creëren. De prijs van een optreden op locatie is afhankelijk van de duur, de stukken, het aantal dansers en aanwezige faciliteiten.

balletoptreden in vliegtuigloods

Exclusieve voorstelling

Een exclusieve voorstelling van Het Nationale Ballet of De Nationale Opera. Het gehele theater alleen voor uw genodigden. Een uitvoering van een van onze veelzijdige producties of een op maat gemaakt programma passend bij uw doelstellingen. De avond wordt compleet verzorgd inclusief volledig verzorgde ontvangst, pauze en receptie in onze aangrenzende foyers.

Cinderella

Workshops & Trainingen

Nationale Opera & Ballet organiseert diverse trainingen en workshops voor bedrijven waarbij overeenkomsten worden gezocht tussen het bedrijfsleven en onze kunstvormen. Thema’s als leiderschap, presentatie, houding en stemgebruik, communicatie en samenwerken komen hierbij aan de orde. Inspireer uw deelnemers door een rondleiding achter de schermen te organiseren of bezoek een repetitie. Een passend programma met sprekers van Nationale Opera & Ballet en eventueel gastsprekers wordt in goed overleg samengesteld.

Workshops en trainingen kunnen ook op locatie worden georganiseerd.

Workshop

Bijwonen repetitie

Dagelijks trainen de dansers en zangers met passie, discipline en overgave om op wereldniveau te presteren. Een repetitie of training bijwonen is een bijzondere ervaring waarbij u van heel dichtbij ziet wat er bij hun werk en dagelijkse training komt kijken. Het samenstellen van een programma gebeurt altijd op maat, waarbij uw wensen en het waarborgen van de kwaliteit van de voorstellingen en dansers en zangers centraal staan.

Open repetitie

Bijwonen Masterclass

In een masterclass zijn gasten getuige van een opera of ballet in wording. U bent onderdeel van een intiem en creatief proces waarin onze creatives samen met onze dansers of zangers een nieuw werk repeteren. Normaal gesproken is dit proces verborgen voor het publiek. Tijdens de masterclass ervaart u dat ballet en opera topsport zijn. Kwetsbaarheid, kracht, emotie, humor, samenwerking en verbeterpunten worden zichtbaar. Door de uitleg van onze creatives krijgt u bovendien meer inzicht in het maakproces en de betekenis van de productie.

Masterclass

Bijwonen Toneelrepetitie

Het bijwonen van een toneelrepetitie biedt uw gasten de kans om bij het spannende moment aanwezig te zijn waarop dansers/zangers, orkest, decors en kostuums samenkomen na maanden van voorbereiding. De voorstelling is bijna klaar voor publiek. U zit tijdens deze allerlaatste fase in de wording van een productie, tussen de leden van de artistieke staf die de repetitie begeleiden.

Mata Hari