Grote zaal

Grote Zaal

1600 stoelen verdeeld over drie niveaus. Korte zichtlijnen en de meest geavanceerde theatertechniek zorgen voor een totaalbeleving!

Theaterzaal

Deze theaterzaal bestaat uit drie niveaus en is met 1600 zitplaatsen een van Amsterdams grootste theaterzalen. De zaal wordt gekenmerkt door haar ronde vorm waardoor de afstanden kort zijn en elke stoel een goed zicht heeft op het toneel.

Geavanceerde theatertechniek
Om op wereldniveau te kunnen produceren en presenteren is techniek van essentieel belang. Niet alleen de apparatuur, maar juist ook de technici die het bedienen zijn het hart van elke voorstelling en evenement. Van licht en geluid tot decor, beeld, special effects en showcontrol. Het theater beschikt over veel eigen middelen. Mocht er toch iets bijzonders moeten worden gerealiseerd, dan ontbreekt het niet aan vakmanschap, creativiteit, netwerk en partners voor de perfecte oplossing!

Lees meer over toneeltechniek

Foyer Grote Zaal

Foyer Grote Zaal en Entresol

De foyers bieden een panoramisch uitzicht over de Amstel en de Magere Brug. Verdeeld over drie niveaus is er plaats voor 1600 gasten. Tijdens een pauze op het Entresol heb je, tussen de foyer op zaalniveau en het eerste balkon, een prachtig uitzicht over het entreegebied, de Amstel en foyers.

Foyers en Entresol

De Grote Zaal beschikt over ruim opgezette foyers van maar liefst 14 meter hoog. Vanaf elk niveau heeft men panoramisch uitzicht over de Amstel met haar markante grachtenpanden en de magere brug. De Foyer Grote Zaal is verdeeld over drie niveaus. Geniet overdag van het vele licht, of ’s avonds van alle lampjes die een sfeervol decor bieden. Bij goed weer kunnen enkele deuren open die toegang geven tot de balkons.

Aantal vierkante meter: 2900

Foyer - Zaalniveau

De grootste foyer ligt op zaalniveau, telt 1300 vierkante meter en beschikt over drie vaste bars. De imposante trap vanaf het entreegebied kan tevens worden ingericht als tribune met stoelen en kussens. Hierdoor ontstaat een extra creatieve plek in het theater voor voorstellingen. De theaterwinkel is eveneens in de foyer te vinden en geeft bezoekers de kans om een mooi aandenken aan een voorstelling te kopen.

Aantal vierkante meter: 1300

Foyer

Foyer eerste en tweede balkon

Zowel de foyer op het 1e en 2e balkon tellen 800 vierkante meter en hebben allebei een eigen bar. De foyer op het niveau van het 1e balkon biedt tevens toegang tot de exclusieve VIP-room waar onder andere het koninklijk huis wordt ontvangen. Geniet van het spectaculaire zicht over de Amstel want hoe hoger men staat, hoe verder het uitzicht reikt!

Aantal vierkante meter: 800 per balkon

Entresol

De entresol bevindt zich tussen de foyer op zaalniveau en het 1e balkon. De ruimte grenst aan de grote gebogen glazen gevel en heeft een prachtig uitzicht over het entreegebied, de Amstel en foyers. Veel licht en twee bijzondere schilderijen van de Amsterdamse schilder Armando maken de ruimte compleet.

Aantal vierkante meter: 165

Entresol
Souterrain (voorheen Odeonzaal)

Souterrain (voorheen Odeonzaal)

De educatiestudio van Nationale Opera & Ballet waar vaak de inleidingen van een voorstellingen worden gegeven.

Souterrain

Het Souterrain is de educatiestudio van Nationale Opera & Ballet, waar onder andere inleidingen voorafgaand aan de voorstellingen worden gehouden. De ruimte is geopend in 2017 en ontworpen door architect Diederik Dam en interieurontwerper Richard Hutten en heeft daarmee een heel eigen stijl. Vanaf het entreegebied, naast de garderobe, betreedt men na enkele treden de ruime zaal. Een spectaculaire in kleur verstelbare glazen lichtkoepel en houten vloer zorgen voor een modern karakter. Aan de zijkanten zijn verhogingen gerealiseerd.

Aantal vierkante meter: 325

VIP Room

VIP-Room

Een exclusieve besloten ruimte.

VIP-Room

De naam zegt het al, hier ontvangt het theater haar belangrijke gasten waaronder leden van het Koninklijk Huis, maar ook sterren die hebben mogen schitteren in een van de vele producties. Kenmerkend zijn de grote kroonluchter en spiegelwand die de ruimte een eigen karakter geven. De VIP-room heeft een eigen kleine pantry, garderobe en toiletten. De VIP-room wordt veelal gebruikt gebruikt voor exclusieve ontvangsten voorafgaand of na afloop van een voorstelling.

Aantal vierkante meter: 40

Balletstudio

Studio's

De balletstudio’s van Het Nationale Ballet en repetitieruimtes van De Nationale Opera geven een unieke kijk achter de schermen.

Een wereld achter de schermen

De balletstudio’s van Het Nationale Ballet en repetitieruimtes van De Nationale Opera geven een unieke kijk achter de schermen. Maak uw backstage ervaring compleet met een rondleiding en bezoek het rekwisietenatelier, de kap- en grimeafdeling en het kostuumatelier.

Decoratelier

Decoratelier

Een industriële en unieke locatie in Amsterdam Zuidoost waar alle decors worden vervaardigd.

Decoratelier

Decoratelier

Het decoratelier in Amsterdam Zuidoost is een prachtige industriële en unieke locatie waar alle decors van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet worden gemaakt. Honderden rijen van op maat gemaakte kostuums en rekwisieten worden hier bewaard en wachten op het moment dat zij weer mogen schitteren op het toneel.

Studio Boekman

Studio Boekman

Studio Boekman is de creatieve broedplaats van Nationale Opera & Ballet. Het is een intiem vlakkevloertheater met een aangrenzend theatercafé, waar bezoekers een warme, informele en inclusieve ontvangst wacht.

Foto: Fabian Calis

Studio Boekman heeft een vlakke vloerzaal met een inschuifbare tribune, zodat we voor zowel zittend als staand publiek kunnen programmeren. Ook zijn er scheidingswanden waarmee de zaal groter of kleiner kan worden gemaakt.