Alles wat u moet weten over uw bezoek

De belangrijkste informatie op een rij:

kom op tijd

Kom op tijd

1 uur voor aanvang gaan de deuren voor u open. Wij vragen u om minimaal 30 minuten voor aanvang aanwezig te zijn bij de hoofdingang. Wij verzoeken u na opening van de zaaldeuren z.s.m. plaats te nemen in de zaal. Houd er rekening mee dat de deuren na aanvang van de voorstelling sluiten. U kunt dan geen toegang meer krijgen tot de foyer en de voorstelling.

garderobe

Jassen en tassen

Onze garderobe is geopend. We vragen u om geen tassen mee te nemen groter dan A4-formaat. Bij de garderobe zijn bovendien gratis mondkapjes beschikbaar. U kunt hiernaar vragen bij een van onze garderobemedewerkers.

Balkon

Placering

De voorstellingen zijn geplaceerd. U kunt op rang en stoelnummer boeken.

Veilig betalen

Veilig betalen

In het theater hanteren we een pin only-beleid, zo kunnen we u sneller en veiliger van dienst zijn. Bij de bar, de winkel en de kassa kunt u contactloos betalen of pinnen.

Zaal

Maximum aantal bezoekers

De capaciteit van de Grote zaal van Nationale Opera & Ballet bestaat uit circa 1600 bezoekers.

Odeonzaal

Inleiding

Drie kwartier voor aanvang van elke voorstelling vindt een inleiding plaats, met achtergrondinformatie die uw theaterbezoek kan verdiepen. De inleidingen zijn in het Nederlands en zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig plaatsbewijs.

Uw bezoek en corona

Mondkapjes

U bent uiteraard vrij een mondkapje te dragen als dat voor u veiliger voelt. Mocht u uw mondkapje vergeten zijn, dan kunt er gratis een halen bij de garderobe. U kunt hiernaar vragen bij een van onze garderobemedewerkers.

 

Hygiëne

Bij binnenkomst kunt u uw handen ontsmetten met de handpompjes met desinfecterende gel die in de foyer van ons theater staan.

 

Ventilatie

De ingeblazen lucht overal in het gebouw is 100% buitenlucht. Er wordt géén lucht hergebruikt (recirculatie). Het goede ventileren zorgt ervoor dat het iets kouder aanvoelt dan normaal. Houd daarmee rekening bij uw kledingkeuze.

Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen? Wij hebben een aantal veelgestelde vragen op een rij gezet over uw bezoek, kaarten, randprogrammering en overige activiteiten.