Bereikbaarheid

Nationale Opera & Ballet zit in hartje Amsterdam en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of de fiets. Dicht bij het theater is er voldoende ruimte om uw fiets te stallen. Onze kleine zaal, Studio Boekman, bevindt zich ook in Nationale Opera & Ballet.

Adres:
Nationale Opera & Ballet
Amstel 3
1011 PN Amsterdam
020 625 54 55

Taartdiagram met de Milieu-impact van NO&B n 2019

Kies voor een duurzame reisoptie

Maar liefst 22% van onze totale CO₂-uitstoot wordt veroorzaakt door de reizen die bezoekers maken om onze voorstellingen te bezoeken. Help ons om onze CO₂-voetafdruk te verkleinen en kies voor een duurzame reisoptie, zoals de fiets, het openbaar vervoer, of deel je autorit met andere bezoekers.

Hoofdingang

Openbaar vervoer

Vanaf station Amsterdam Centraal of Amsterdam Amstel brengt de metro (lijn 51, 53 of 54) u in een paar minuten naar de halte Waterlooplein. Het is ongeveer twee minuten lopen naar onze hoofdingang. Ook tram 14 stopt pal voor de deur, stap uit bij halte Waterlooplein.

Gebouw Nationale Opera & Ballet

Auto & parkeren

Het is vaak druk in de buurt van het theater en parkeergelegenheid is schaars, waardoor het vinden van een parkeerplek tijdrovend kan zijn. Wij raden daarom af om met de auto naar ons theater te reizen.

Carpoolen via Slinger

Samen rijden met andere opera- en balletliefhebbers is gezelliger én duurzamer!  Bied uw lege autostoelen aan via de widget op deze pagina, waarna geïnteresseerden via e-mail contact met u kunnen opnemen om mee te rijden. Bevestig de rit per mail en regel samen een handige ontmoetingsplek en eventuele kostenverdeling, zoals benzine of parkeren. Zoekt u zelf een rit? Selecteer een aangeboden rit in de widget op deze pagina, laat een bericht achter en geef aan dat u mee wilt rijden, en regel de details via e-mail.

 

P+R

Als u wel met de auto komt, adviseren we u om gebruik te maken van een van de zeven P+R-locaties aan de rand van de stad. U kunt de auto hier voordelig parkeren en met de trein, bus, tram of metro verder reizen.

Parkeergarages

In parkeergarage Q-Park Waterlooplein kunt u van tevoren online een parkeerplaats reserveren. Als bezoeker van Nationale Opera & Ballet parkeert u tegen een gereduceerd tarief.

Let op: komt u met de auto en parkeert u in parkeergarage Q-Park Waterlooplein? Vanwege een verbouwing is het theater bereikbaar via uitgang 'Amstelzijde' en niet via uitgang 'Nationale Opera & Ballet'! 

Overige parkeermogelijkheden

Ook bij Station Amsterdam Centraal en Station Amstel vindt u Q-park-garages waar u van tevoren een parkeerplaats kunt reserveren. Vanaf daar kunt u vervolgens met de metro verder reizen naar ons theater. Kijk voor een compleet overzicht van de parkeermogelijkheden op amsterdam.nl/parkeren.

Rolstoelgebruikers

Ons theater is goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel of scootmobiel.

Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen? Via onderstaande link vindt u antwoorden op vragen over bezoek, kaarten, randprogrammering en overige activiteiten.