Decoratelier

Decoratelier

In het Decoratelier wordt er iedere dag geschetst, getekend, gebouwd, gelast, gezaagd en geschilderd. Er is niets dat er niet gemaakt kan worden. Zo wordt er elke keer weer een prachtig beeld voor op het podium gecreëerd.

Lichttechniek

Belichting

Ook de medewerkers van de afdeling Belichting zorgen ervoor dat het publiek een magische voorstelling beleeft!

De metamorfose naar man met baard

Kap en Grime

De afdeling Kap en Grime met zo'n vijftien medewerkers staat altijd aan: overdag wordt er gewerkt aan pruiken en make-up, ‘s avonds zorgen medewerkers ervoor dat de artiesten klaargemaakt worden voor hun opkomst.

Bedrijvigheid op de kostuumafdeling

Kostuumafdeling

De kostuumafdeling is letterlijk verantwoordelijk voor de aankleding van een voorstelling. Van klassieke tutu's tot zware mantels en van ridderhelmen tot elegante muiltjes. 

Productie- en voorstellingsleiding

Productie- en voorstellingsleiding

Op de afdeling Productie- en voorstellingsleiding zorgen de medewerkers ervoor dat het produceren en uitvoeren van de opera- en balletvoorstellingen vlekkeloos verloopt. De droom wordt nu werkelijkheid. Dat is de essentie van hun werk.

Rekwisieten

Rekwisieten

Op de afdeling Rekwisieten worden de ideeën, wensen en dromen van ontwerpers en regisseurs werkelijkheid. De rekwisiteurs denken mee en voeren uit.

Toneeltechniek

Toneeltechniek

De ongeveer 47 medewerkers van de afdeling Toneeltechniek werken dagelijks met grote betrokkenheid aan de ontwikkeling en uitvoering van de producties van Nationale Opera & Ballet.

Foto: het decor van Turandot wordt vanaf de zweefvloer het toneel opgetrokken | © Liza Kollau

AVM

Audio, Video en Media

De afdeling Audio, Video en Media (AVM) verzorgt de audio- en videotechniek bij de voorstellingen en evenementen van Nationale Opera & Ballet. Daarnaast maakt de afdeling audio- en video-opnames en montages voor trailers, livestreams, radio- en tv-uitzendingen, documentaires, podcasts en het archief.

Onderhoud theatertechniek

Onderhoud theatertechniek

De medewerkers van de afdeling Onderhoud theatertechniek kijken door een eigen bril naar alles wat zich voor en achter de schermen afspeelt.  Zij zien een uitdagende omgeving die nooit verveelt, vol technische en industriële installaties. 

Fotografie: o.m. Yannick van Leeuwaarde, Kim Krijnen, Jurgen van Tiggelen

ontmoet de directie
techniek & productie
Bob Brandsen
Bob Brandsen
Directeur Techniek & Productie
Lees meer
Pieter Huijgen
Pieter Huijgen
Adjunct-directeur Techniek & Productie
Lees meer
artikelen
Eerste constructiebankwerker/lasinspecteur

Achter de schermen: de constructiebankwerker

Lees meer