Pieter Huijgen
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Pieter Huijgen

Adjunct directeur (Techniek & Productie)

1.         Hoe en wanneer ben je bij NO&B in dienst gekomen (beschrijving scholing / loopbaan)?

Ik ben in 2004 in dienst gekomen als belichter/operator met als achtergrond een hbo-opleiding in elektrotechniek. Datzelfde jaar startte ik met een vervolgstudie Technische Bedrijfskunde. Na een aantal interim-posities ben ik in 2008 afgestudeerd en adjunct-hoofd Belichting geworden. Na acht jaar deze functie heb ik vanaf 2016 als hoofd leiding gegeven aan de afdelingen Belichting en Toneeltechniek, en sinds 2020 ben ik adjunct-directeur Techniek & Productie.

2.         Wat maakt je ambacht/functie zo bijzonder binnen NO&B en wat maakt het voor jouzelf zo speciaal?

De veelzijdigheid; de ene dag denk je op detailniveau mee over een technische oplossing voor een decorontwerp en de andere dag ben je bezig met de strategie van de organisatie en de renovatie van het gebouw en de zalen. Op andere momenten ben je juist in contact met opleidingen en andere bedrijven over de ontwikkeling en aansluiting van het onderwijsveld op de podium- en evenementensector.

 

3.         Wat is je favoriete productie gezien vanuit jouw ambacht/functie? Welke speciale herinneringen heb je hieraan?

Voor mij is dat Aus Licht, want technisch en logistiek gezien was dat een ingewikkelde puzzel. Daarnaast had deze productie grote ambities die moesten passen binnen een beperkt budget voor de schaal van de productie (denk alleen al aan een strijkkwartet in vier helikopters met live audio- en videoverbindingen).

Laatste update: 04-10-2022.