Speeldata

6-22 oktober 2024

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Duur

2:50, incl. 1 pauze

Tickets

Vanaf € 28

Man onder water

Outsider in een kleine gemeenschap

In een van de sterkste en meest tot de verbeelding sprekende naoorlogse opera’s, schetst Benjamin Britten het aangrijpende beeld van een individu dat ten onder gaat aan de huichelachtigheid van een kleine gemeenschap.

Outsider in een kleine gemeenschap

De visser Peter Grimes raakt in een klein vissersdorp verwikkeld in een sfeer van verdachtmaking en wordt uiteindelijk tot een tragische ondergang gedreven. De psychologische thriller Peter Grimes (1945) laat de strijd zien van de mens tegen de elementen, tegen zichzelf en tegen zijn medemens. Britten weet op een unieke wijze een muzikale verbinding te leggen tussen het menselijke lot, de eeuwige kracht van de zee en de vernietigende macht van een valse moraal en intolerantie.

Lorenzo Viotti en Barbora Horáková

Regisseur Barbora Horáková werkte al eerder met Lorenzo Viotti samen voor het unieke multidisciplinaire project Missa in tempore belli (2020) en keert voor Peter Grimes terug naar De Nationale Opera. In deze nieuwe productie belichten zij en haar team vooral de spanning tussen de einzelgänger en de dorpsgemeenschap, met een glansrol voor het Koor van De Nationale Opera.

In de rol van Peter Grimes horen we een van de grootste opkomende tenoren, Issachah Savage, die bij De Nationale Opera in deze rol zijn debuut maakt. Sopraan Johanni van Oostrum keert na haar rollen in Der Freischütz en Rusalka terug als Ellen Orford. De rol van de visser Balstrode wordt ingevuld door zanger-acteur Leigh Melrose. Met Helena Rasker als Auntie keert ook een Nederlandse publiekslieveling terug naar De Nationale Opera.

Voorstellingsinformatie

Opera in drie bedrijven

Gezongen in het Engels

Libretto  Montagu Slater, naar George Crabbe

Muzikale leiding  Lorenzo Viotti
Regie  Barbora Horáková
Decor en kostuums  Eva-Maria van Acker
Video Tabea Rothfuchs
Licht  Sascha Zauner
Dramaturgie  Luc Joosten

Peter Grimes  Issachah Savage
Ellen Orford  Johanni van Oostrum
Captain Balstrode  Leigh Melrose
Auntie  Helena Rasker
Bob Boles  Lucas van Lierop
Swallow  James Platt
Mrs. Sedley  Claire Barnett-Jones
Rev. Horace Adams  Marcel Reijans
Ned Keene  Will Liverman
Hobson  Sam Carl

Nederlands Philharmonisch Orkest

Koor van De Nationale Opera
Instudering Koor  Edward Ananian-Cooper

Prijzen kaarten

Bekijk de prijsinformatie per rang via de onderstaande link.

Prijzen kaarten

Om onze voorstellingen toegankelijk te maken voor iedereen, bieden wij kortingen aan voor specifieke groepen. Bekijk hier of u in aanmerking komt voor korting.

 

Standaard

CJP | Stadspas |
Jeugd t/m 16 jaar

1ste rang

€ 168,00

€ 153,00

2de rang

€ 143,00

€ 127,00

3de rang

€ 115,00

€ 101,00

4de rang

€ 88,00

€ 79,00

5de rang

€ 59,00

€ 50,00

6de rang

€ 28,00

€ 23,00

Nationale Opera & Ballet hanteert een systeem van dynamische prijzen: gedurende de boekingsperiode kan, afhankelijk van de vraag, de kaartprijs stijgen. Alle prijzen zijn exclusief boekingskosten (€ 2 per kaart).

Studentenkorting en studentalert

Last-minute deal! Wanneer een voorstelling niet is uitverkocht, kunnen studenten op de dag zelf vanaf 13.00 uur online een kaartje kopen voor maar € 19.

Op de hoogte blijven van meer aanbiedingen? Schrijf je dan in voor onze studentalert. Zo word je al eerder geïnformeerd welke voorstellingen je voor maar € 19 kunt bezoeken!

Bestel kaarten

loading Tickets worden geladen...
Issachah Savage

Regisseur Barbora Horáková en tenor Issachah Savage over Peter Grimes

Barbora Horáková en Issachah Savage duiken samen in een van de meest fascinerende en gelaagde personages uit de operageschiedenis.

NedPho

Nederlands Philharmonisch Orkest

Sinds de oprichting in 1985 zijn het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest de primaire orkestpartners van De Nationale Opera. De twee orkesten, met het Concertgebouw in Amsterdam als vaste hoofdpodium, worden gerekend tot de beste opera-orkesten ter wereld.

Foto: Melle Meivogel

Nederlands Philharmonisch Orkest

Het Nederlands Philharmonisch Orkest legt zich onder leiding van chef-dirigent Lorenzo Viotti toe op het grote symfonische repertoire, terwijl het Nederlands Kamerorkest, geleid door meesterviolist Gordan Nikolić, met 25 tot 45 musici een kleiner en intiemer orkest is. Beide orkesten presenteren hun eigen programma’s en werken daarnaast regelmatig samen met internationaal gerenommeerde gastdirigenten en -solisten alsook met een nieuwe generatie topmusici. Op talloze podia brengen ze via muziek mensen samen en zorgen zo voor de mooiste muzikale ervaring voor zowel klassieke fijnproevers als nieuwe luisteraars. Met hun gastvrije thuiszaal, de NedPhO-Koepel in de Indische buurt in Amsterdam-Oost, staan de orkesten midden in de samenleving. In seizoen 2024 – 2025 speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest de opera’s Rigoletto, Peter Grimes, Die Fledermaus en Die Frau ohne Schatten.