sara pegoraro
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Sara Pegoraro

Sopraan

De Italiaanse sopraan Sara Pegoraro studeerde cum laude af aan het Conservatorio B. Marcello in Venetië en aan het Istituto F. Vittadini in Pavia. Later volgde ze een postdoctorale opleiding gericht op het Italiaanse kunstliederenrepertoire aan het Conservatorio G. Verdi in Milaan, waar ze de hoogste onderscheiding en een speciale vermelding kreeg. Verdere studies vonden plaats in Italië bij Anna Pirozzi, Barbara Frittoli, Claudio Desderi, Alessandra Althoff-Pugliese en Fernando Opa Cordeiro; in Spanje bij Montserrat Caballé en bij Julius Drake en Erik Battaglia voor kunstliedrepertoire. Daarnaast heeft Sara ook een bachelor in vreemde talen en is ze gespecialiseerd in het lesgeven van Italiaans als vreemde taal.

Na haar afstuderen won ze verschillende internationale zangwedstrijden in Italië zoals 'Voci Nuove per la Lirica' (Pavia), 'Primo Palcoscenico' (Cesena), 'Elsa Respighi' (Verona) en 'Città di Piove di Sacco'. Bovendien kreeg ze de 'Richard Wagner Society Scholarship' om het Wagner Festival in Bayreuth bij te wonen.

Als soliste maakte ze haar debuut in Venetië op Festival La Biennale als Don Ettore in La Canterina van Joseph Haydn. Haar operarepertoire omvat onder meer rollen als Donna Rosina (Che Originali!), Eugenia (Il Filosofo di Campagna), Marcellina (Le Nozze di Figaro), Donna Elvira (Don Giovanni), Die Zweite Dame (Die Zauberflöte), Aida, Alice Ford (Falstaff), Tosca en Cio-Cio-San (Madama Buttefly).

Sara Pegoraro's concertrecitals omvatten ook oratoria en recitals van kunstliederen in verschillende talen; daarnaast heeft ze een grote passie voor Italiaanse kunstliederen en heeft ze als doel vergeten en zelden uitgevoerd repertoire te herontdekken.