Harry Teeuwen
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Harry Teeuwen

Bas

Harry Teeuwen begon op 16-jarige leeftijd in een popband met het zingen van covers van populaire bands uit de jaren '70. Later volgde hij een studie klassieke zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Kevin Smith en bij Hans-Günther Grimm in Duitsland. Hierna nam hij lessen bij David Wilson-Johnson en Peter Harrison.

Harry debuteerde bij Opera Zuid in L’étoile en zong bij de Vlaamse Opera in Antwerpen en Gent. Hij zong solo’s in producties van de ZaterdagMatinee in Het Concertgebouw en in de uitvoering van Faust van het Vlaams Radio Orkest. Ook zong Harry recitals in Japan en soleerde hij tijdens een operaconcert in China. In Japan en China gaf hij bovendien zanglessen en werkte hij mee aan een studieproject van de Chinese Universiteit van Nanjing. Met zijn zanglessen volgt Harry de methode van Frederick Husler.

Bij De Nationale Opera zong Harry solo’s in meer dan 25 opera’s, waaronder Dialogues des Carmélites, Tristan und Isolde, Lohengrin, Iphigénie en Tauride en het Jubileumconcert van DNO.