Peter Arink
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Peter Arink

Bas

Peter Arink studeerde aan het conservatorium in Enschede en vervolgde daarna zijn opleiding bij Udo Reinemann aan het Utrechts Conservatorium. Aansluitend werd hij lid van het studio-ensemble van het Internationaal Opera Centrum Nederland te Amsterdam. In 1993 debuteerde hij als Papageno in Die Zauberflöte (Festival d'Auvers, Frankrijk). Sindsdien zong hij vele rollen in binnen- en buitenland, waaronder die van 1ste Soldaat Salome, Schaunard La bohème, Moralès Carmen, Malatesta Don Pasquale, Fiorello Il barbiere di Siviglia, Collatinus The Rape of Lucretia, Lothario Mignon en Alfio Cavalleria rusticana.

Ook als oratoriumsolist heeft Peter Arink een aanzienlijk repertoire opgebouwd met onder meer de Matthäus-Passion van Bach, Die Schöpfung en Die Jahreszeiten van Haydn, het Requiem van Mozart, de Petite Messe Solennelle van Rossini, Ein deutsches Requiem van Brahms, het Requiem van Verdi en de Messa di Gloria van Puccini.

Sinds 2007 is Peter Arink verbonden aan het Koor van De Nationale Opera. Ook bij DNO is hij veelvuldig solistisch te horen, onder meer als Bello La fanciulla del West, Edelman De legende van de onzichtbare stad Kitesj, Chirurgo La forza del destino en Petrovitsj Jevgeni Onjegin (met het Koninklijk Concertgebouworkest).