Kortingen

Om onze voorstellingen toegankelijk te maken voor iedereen, bieden wij kortingen aan voor specifieke groepen. Bekijk hier of u in aanmerking komt.

CJP
Op vertoon van je CJP-pas krijg je een korting van €4 tot €10 op de reguliere toegangsprijs op alle voorstellingen.

CKV Cultuurkaart
De meeste middelbare scholieren in Nederland krijgen een CKV Cultuurkaart. Met deze kaart kun je voordelig naar de opera, vanaf de derde rang voor €15. En naar ballet, vanaf de tweede rang voor €10.
Deze korting wordt alleen gegeven aan de kassa of telefonisch, en de pas wordt aan de deur streng gecontroleerd.
Let op: je krijgt geen geld terug als je online met CJP korting koopt, maar een CKV Cultuurkaart blijkt te hebben.

Jeugd tot en met 16 jaar
Jongeren, die kunnen aantonen dat ze onder de 17 zijn, komen in aanmerking voor de jeugdkorting, welke gelijk is aan de CJP-korting (ook zonder CJP-pas).

Studenten
Nationale Opera & Ballet biedt studenten de mogelijkheid om sommige voorstellingen voor €19 te bezoeken. Meld je aan voor de studentalert om aanbiedingen te ontvangen per mail. Daarnaast kunnen studenten voor alle niet-uitverkochte voorstellingen op de dag van de voorstelling vanaf 13.00 uur kaarten kopen via de online kaartverkoop. Een uur voor aanvang van de voorstelling kan dit ook aan de Kassa. Deze korting is alleen geldig wanneer er een bewijs van inschrijving kan worden getoond. Een collegekaart is alleen geldig wanneer er duidelijke en geldige data op vermeld staan.

Flirt XL
Laat je verleiden door opera of ballet tijdens de Flirt XL-avonden bij Nationale Opera & Ballet. Flirt XL-avonden zijn speciaal voor bezoekers van 16 t/m 35 jaar oud. Kaarten zijn slechts €10 en voorafgaand aan de voorstelling beleef je door het hele theater vele extra’s! Kijk voor de volgende Flirt XL en de Flirt-alert op de speciale Flirt XL-pagina: Flirt XL

My Muse & Me
Ben je tussen de 16 en 35 jaar oud en wil je met fikse korting naar opera en ballet? Meer weten over de verschillende kunstvormen? Samen met andere jonge mensen die ene opera- of balletvoorstelling beleven die je écht raakt? Meld je dan nu aan voor My Muse & Me!

Voor slechts €20 per jaar kun je: met korting naar de opera- en balletvoorstellingen in de My Muse & Me selectie (16-25 jaar 75% korting , 25-30 jaar 50% en 30-35 jaar 25%); ruim van tevoren met korting kaarten kopen voor deze voorstellingen (vanaf de start van de reguliere kaartverkoop); bij de voorstellingen in de selectie organiseert My Muse & Me een speciaal randprogramma; met last-minute - vanaf 13:00 een dag van tevoren - sprintkorting naar alle niet-uitverkochte voorstellingen in Nationale Opera & Ballet; kennismaken met kunstvormen en makers; ontmoet andere jonge opera- en balletliefhebbers. Kijk voor meer informatie op My Muse & Me.

Stadspas
Houders van de Stadspas van de gemeentes Amsterdam, Diemen, Landsmeer en Oostzaan krijgen korting. De Stadspas is persoonsgebonden, bij binnenkomst van ons theater wordt u gevraagd uw Stadspas te tonen. De korting is alleen geldig als u uw Stadspas kunt tonen. Mocht u u uw Stadspas niet kunnen tonen, dan wordt u gevraagd het prijsverschil aan de kassa bij te betalen.

iAmsterdam card
Houders van een geldige iAmsterdam card krijgen 25% last minute korting op voorstellingen in Nationale Opera & Ballet. Deze korting is alleen geldig op de dag van de voorstelling. 

Groepskorting
Een groepsreservering is mogelijk vanaf 15 personen voor alle producties in Nationale Opera & Ballet Amsterdam. Voor groepen geldt een korting van 5% bij groepen van 15 tot 30 personen en 10% bij groepen van 30 of meer. Deze kortingen zijn op de bestaande kaartprijzen (niet geldig in combinatie met andere kortingen). U kunt tot zes weken vóór de première van een bepaalde productie een groepsboeking aanvragen via groepsboeking@operaballet.nl. In uw mail kunt u aangeven voor welke productie en welke dag u kaarten wilt, om hoeveel kaarten het gaat en waar u wilt zitten (welke rang en welk zaaldeel). Graag met vermelding van uw telefoonnummer. Voor evenementen, groepsarrangementen, programma's op maat en zaalhuur verwijzen wij u naar deze pagina.