Sander Heutinck
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Sander Heutinck

Bas

Als kind was Sander Heutinck al gefascineerd door toneel en muziek. Dit resulteerde in een studie solozang aan het Utrechts Conservatorium. Later maakte hij deel uit van de operaklas van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ondertussen deed Sander ook buiten de opleiding steeds meer ervaring met opera op, onder andere bij de Stichting Kameropera Nederland en bij het operafestival in Spanga, waar hij Belcore L’elisir d’amore en Marullo Rigoletto zong. Bovendien speelde Sander nog tijdens zijn studie mee in de Nederlandse versie van The Phantom of the Opera, afwisselend in de rollen van Monsieur Reyer, André en Raoul.

Sander kwam in eerste instantie bij het Koor van De Nationale Opera als freelancer, maar is sinds 2002 een van de vaste baritons. Bij DNO heeft hij solo’s vertolkt in Der Rosenkavalier, Idomeneo, Alcina, Die Gezeichneten, Billy Budd, La traviata, Dialogues des Carmélites en The Rake’s Progress.

Verder heeft Sander met groot plezier rollen vertolkt in operettes en kwamen er steeds meer concerten met oratoria en missen op zijn pad, in binnen- en buitenland. Twee muzikale hoogtepunten in het jaar zijn voor Sander de Bayreuther Festspiele, waar hij al jaren deel uitmaakt van het Festspielchor, en de Passietijd, waarin hij als solist al vele Matthäus- en Johannes Passionen heeft mogen uitvoeren.  

  • April-mei 2024 zingt Sander Heutinck de rol van Un famigliare di Nottingham  in Roberto Devereux.