Speeldata

v.a. 15 maart 2025

Locatie

Nationale Opera & Ballet, n.n.b.

Duur

n.n.b.

Tickets

n.n.b.

Codes

Rituelen voor een stad vol culturen

Regisseur Gregory Caers is terug bij het Opera Forward Festival. Na zijn verrassende voorstellingen met studenten tijdens eerdere edities van OFF, werkt hij in 2025 met een zeer grote groep jongeren van de MBO Theaterschool in Rotterdam, het VU-Koor, het Studentenkoor Amsterdam en nog veel meer studenten van (kunst)opleidingen in het land.

Rituelen voor een stad vol culturen

Codes is een geschenk aan de stad Amsterdam voor zijn 750ste verjaardag. In een stad waar zoveel religies en culturen samenkomen, zoekt Caers met de studenten naar rituelen die voor iedereen toegankelijk en impactvol kunnen zijn. Hoewel steeds minder mensen zich thuis lijken te voelen binnen een specifiek geloof, is de drang naar verbinding in een gepolariseerde wereld misschien wel groter dan ooit. Het is iets oer-menselijks om grote gevoelens als vreugde, verdriet of rouw te willen delen, om er uiting voor te vinden binnen de gemeenschap. Om een ritueel te creëren dat voor iedereen kan zijn, gaan Caers en zijn team terug naar het begin van verschillende religies en riten. En zelfs nog verder: naar de bakermat van de menselijke harmonie.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor Codes start op 22 augustus 2024 om 12.00 uur. Wil je dit startmoment niet missen? Schrijf je in voor de ticket-alert om bericht te ontvangen wanneer de verkoop wordt geopend.