Francois Soons
Foto: Jan Willem Kaldenbach

François Soons

Tenor

François Soons studeerde, na zijn studie muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Al tijdens zijn masteropleiding aan De Nieuwe Opera Academie werd hij gevraagd om de titelrol te vertolken in de cd-opname van de opera Il sogno di Scipione van Mozart. Ook was hij onder meer prijswinnaar van de Montserrat Caballé Competitie in Andorra. Hierna zong hij de rol van Il Conte di Libenskof Il viaggio a Reims onder leiding van Albert Zedda op het befaamde Rossini Opera Festival in Pesaro. Ook zong hij als freelancer op de Händel-Festspiele in Karlsruhe en in vele andere Duitse theaters.

Nadat hij was geselecteerd voor het Nachwuchssänger Wettbewerb in Regensburg, werd hij benaderd voor een vaste aanstelling als solist in het Landestheater Eisenach. Hier vertolkte hij gedurende drie seizoenen vele rollen.

Toen hij kinderen kreeg, besloot François om dichter bij huis te gaan werken en sinds 2008 is hij lid van het Koor van De Nationale Opera.