Salvador Villanueva
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Salvador Villanueva

Tenor

Tenor Salvador Villanueva groeide op in Hermosillo, Mexico, en begon zijn zangopleiding aan de Universidad de Sonora onder leiding van Dr. Marybel Ferrales. Hierna volgde hij masterclasses bij internationaal gerenommeerde leraren als Joan Dornemann, Eytan Pessen, Carlos Conde, Teresa Rodríguez, Yury llinov, André Dos Santos, Katherine Ciesinski, Iván López Reynoso, Andrés Sarre, Héctor Acosta, Alejandro Miyaki, Rennier Piñero, Aida Bousselma en Alfredo Portilla. Hij nam onder andere deel aan het Alfonso Ortiz Tirado Festival in 2019 en 2020, evenals aan de zeventiende editie van de internationale operabijeenkomst Artescénica in 2019. In 2020 was hij een deelnemer aan de Alfonso Ortiz Tirado Opera Workshop en in 2021 ontving hij een beurs voor Opera Studio Beckmann. 

Salvador maakte zijn debuut in de Mexicaanse opera La Leyenda de Rudel van Ricardo Castro, een productie van de Mexico Opera Studio (MOS), onder leiding van Rennier Piñero en Alejandro Miyaki. Ook zong hij op operagala’s, begeleid door het Sonora Philharmonisch Orkest en het Coahuila Desert Philharmonic Orchestra. 

Met ingang van seizoen 2023/2024 begint Salvador bij De Nationale Opera Studio: “Ik hoorde voor het eerst van de Studio via een agent, en ik wist meteen dat dit een geweldige kans zou zijn voor mijn beginnende carrière als operazanger. Het wordt heel leerzaam om elke dag bij De Nationale Opera in het theater kunnen zijn, te kunnen zien hoe alles in zijn werk gaat en mee te maken hoe er opera wordt gemaakt. Het komende jaar wil ik groeien als artiest, zowel door te werken aan mijn zangtechniek als door ervaring op te doen op het grote podium. Ik kijk er ontzettend naar uit!” 

Sinds het seizoen 2023/24 maakt hij deel uit van De Nationale Opera Studio. Bij De Nationale Opera zong hij onlangs Gastone in La traviata en de rol van The Tenor in The Four Note Opera

  • In mei 2024 is hij te zien in de rollen van Un venditore di canzonette en Un amante (Il tabarro) in Il trittico 

Laatste update: 08-04-2024