Georgiy Derbas-Richter
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Georgiy Derbas-Richter

Bariton

De Oekraïense bariton Georgiy Derbas-Richter studeerde aan het Conservatorium van Kiev en kwam in het voorjaar van 2022 naar Nederland om auditie te doen voor De Nationale Opera Studio. Toen de oorlog in zijn vaderland uitbrak, kon hij dankzij fondsenwerving vervroegd tot de Studio worden toegelaten. 

Hij zong bij De Nationale Opera onder meer de rol van Second Witch in Dido and Aeneas in poptempel Paradiso, Morales in Bizets Carmen, Curio in Händels Giulio Cesare, hij participeerde in het Studioproject Kings & Queens, zong de rol van Lovec (de Jager) in Rusalka, Lesbo in Agrippina en The Baritone in The Four Note Opera.

Georgiy: “Mijn afgelopen jaar bij De Nationale Opera Studio was al ontzettend leerzaam. Ik heb veel ervaring op mogen doen op verschillende podia en met verschillende projecten. Ook het dagelijks werken met de coaches en de persoonlijke voorbereiding voor de rollen die je met hen treft, helpen je heel erg vooruit. Het is een grote eer om onderdeel te zijn van de Studio en het komende jaar wil ik eenvoudigweg blijven groeien en mezelf blijven ontwikkelen in nieuwe producties en nieuwe rollen.”

  • In mei 2024 zingt Georgiy Derbas-Richter de rol van Marco (Gianni Schicchi) in Il trittico bij De Nationale Opera.

Laatste update: 08-04-2024