Over Ammodo

Ammodo is een organisatie die zich inzet voor vernieuwing binnen de kunst en wetenschap. Op het gebied van beeldende kunst en podiumkunst ondersteunt Ammodo de meest inspirerende en kwalitatief hoogstaande projecten, met experiment en ontwikkeling als belangrijk doel. Door nieuw werk te creëren geven vooruitstrevende kunstenaars vorm en uitdrukking aan belangrijke hedendaagse thema’s en ervaringen. Daarnaast kent Ammodo jaarlijks de Ammodo Science Awards toe aan excellente wetenschappers. 

‘Ammodo is een inhoudelijke samenwerkingspartner die commitment aangaat. Dat is voor ons in deze tijd heel belangrijk. Daarnaast is Ammodo niet louter financier, maar een partij die staat voor constante artistieke vernieuwing van onze kunstvormen.’ 


Stijn Schoonderwoerd, Algemeen Directeur Nationale Opera & Ballet

Fingers in the Air
Foto: Michel Schnater
aus LICHT
Foto: Ruth & Martin Walz
Architecture of Hope
Foto: Hans Gerritsen
We Shall Not Be Moved
Foto: Hans van den Boogaard

Projecten

Ammodo is Productiepartner van het Opera Forward Festival en is verbonden aan de totstandkoming van nieuwe (co)producties, zoals de wereldpremière van Upload van Michel van der Aa in 2021. Daarnaast stelt de bijdrage van Ammodo aan De Nationale Opera Studio onze organisatie in staat om te blijven investeren in de kwaliteit van jong operatalent. De verbinding aan de Junior Company van Het Nationale Ballet heeft een soortgelijke ambitie; het investeren de begeleiding en ontwikkeling van jonge dansers, om hen zo te helpen het hoogste niveau te bereiken. Tevens levert Ammodo een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de danskunst door de jonge choreografen binnen de Choreographic Academy van het ballet te ondersteunen.

Aftermovie Choreographic Academy

Aftermovie Choreographic Academy

‘Ammodo hecht waarde aan vernieuwing in de kunsten. We zijn daarom verheugd om voor langere periode bij te dragen aan deze vier projecten die opera en ballet als veelzijdige hedendaagse kunstvormen vooruitbrengen.’


Juliette de Wijkerslooth, directeur Ammodo

In and Out
Foto: Hans Gerritsen
Ritratto
Foto: Ruth Walz

Ammodo ondersteunde in 2012-2020:

Nieuwe Werken Festival ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Het Nationale Ballet in 2012, het talentontwikkelingsprogramma van De Nationale Opera van 2014 tot en met 2016 (voorloper van De Nationale Opera Studio), de wereldpremières van Only the Sound Remains, Theatre of the World en Blank Out in 2015 en 2016, de Junior Company van Het Nationale Ballet van 2016 – 2020, het Opera Forward Festival in 2018, 2019 en 2020 en aus LICHT in 2019.