Martina Myskohlid
Foto: Brent Calis

Martina Myskohlid

Mezzosopraan

De Canadese coloratuur-mezzosopraan Martina Myskohlid behaalde haar bachelordiploma aan de University of Toronto en studeerde onlangs cum laude af aan Yale University, waar ze haar Master of Music-diploma behaalde. Bij haar afstuderen ontving ze de David L. Kasdon Memorial Prize, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een uitzonderlijke zanger van de Yale School of Music. Daarnaast heeft Martina deelgenomen aan het trainingsprogramma van Opera NUOVA in Edmonton, Alberta, en aan Wendy Nielsens Vocal Techniques Workshop in St Andrews-by-the-Sea, New Brunswick.

Recent zong Martina rollen als Paula in Daniel Catáns Florencia en el Amazonas bij Yale Opera, Despina in Mozarts Così fan tutte bij Toronto Lyrical Opera Centre en Elmire in Mechems Tartuffe bij Opera NUOVA. In 2021 ontving Martina de Encouragement Award tijdens de Metropolitan Opera Eric and Dominique Laffont Competition.

Met ingang van seizoen 2023/2024 treedt Martina toe tot De Nationale Opera Studio: “Dit komende jaar kijk ik er ontzettend naar uit om mijn debuut te maken in Amsterdam, als Zweite Dame in Die Zauberflöte. Ik ben dol op Mozart en op alle specifieke nuances die nodig zijn om zijn muziek te zingen. Ik kan daarom niet wachten om deel uit te maken van deze productie, in de intrigerende regie van Simon McBurney.”

“Mijn eerste kennismaking met De Nationale Opera was in 2018, toen ik tijdens een trip naar Amsterdam al verliefd werd op de buitenkant van het operagebouw. Dat ook het podium fantastisch is, ontdekte ik pas bij mijn auditie in maart! Al sinds het gezelschap me voor het eerst ter ore kwam, hoorde ik geweldige verhalen over de ongelooflijke producties die bij De Nationale Opera in première gaan – en die daarna regelmatig in operahuizen van over de hele wereld worden gepresenteerd. Lid zijn van de Studio zou de kans kunnen bieden ooit zelf deel uit te maken van zo’n wereldpremière, wat voor mij zou voelen alsof ik geschiedenis zou schrijven. Ik ben heel blij dat de volgende stap in mijn carrière in Amsterdam plaatsvindt; ik had me niet voor kunnen stellen dat dit ergens anders zou zijn!”

Laatste update: 29-7-2023