Speeldata

28 juni 2024

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Duur

n.n.b.

Tickets

Vanaf € 97

gala

Wervelende sterrenparade

Volgend op de uitbundige viering van het zestigjarig jubileum in juni 2022 presenteert Het Nationale Ballet aan het slot van seizoen 2023/2024 wederom een groots en wervelend Gala. Meer dan 250 dansers maken hun opwachting tijdens dit bijzondere event, dat vanwege twee bijzondere jubilea een extra feestelijk tintje krijgt.

Foto: Marta Syrko

Wervelende sterrenparade

Met het Gala wordt allereerst stilgestaan bij het tienjarig bestaan van de Junior Company. Ook wordt deze avond het twintigjarig jubileum van Ted Brandsen en Rachel Beaujean gevierd, samen verantwoordelijk voor het artistieke beleid van Het Nationale Ballet. Onder hun aanvoering belandde de groep in de top 10 van internationale topdansgezelschappen. Brandsen creëerde bovendien diverse succesvolle nieuwe producties voor Het Nationale Ballet, terwijl Beaujean het repertoire verrijkte met belangwekkende interpretaties van beroemde klassiekers.

 

Alle eerste solisten op één avond

Uniek aan het gala is dat alle eerste solisten van Het Nationale Ballet op één avond te bewonderen zijn. Daarnaast treden internationale gaststerren voor u op, onder wie ditmaal de Russische Daniil Simkin, ‘principal guest artist’ van zowel American Ballet Theatre als het Staatsballett Berlin. Bijgestaan door de overige dansers van Het Nationale Ballet en de Junior Company presenteren zij een exclusief verrassingsprogramma, bestaande uit beroemde pas de deux, voorproefjes van nieuwe creaties én hoogtepunten uit Het Nationale Ballet-repertoire.

 

Grand Défilé

Traditiegetrouw opent het gala met een Grand Défilé, waarbij alle dansers zich aan u presenteren, samen met de studenten en jongste leerlingen van de Nationale Balletacademie. Na afloop van de voorstelling wordt het galafeest – in aanwezigheid van dansers en choreografen – voortgezet in de foyers van Nationale Opera & Ballet.

Credits

Verrassingsprogramma
bestaande uit diverse choreografieën

Met feest na afloop 

Dresscode: black tie

Muzikale begeleiding  Het Balletorkest o.l.v. Matthew Rowe

‘Het jaarlijks terugkerende Gala van Het Nationale Ballet is een van de hoogtepunten uit het theaterseizoen (...) We hebben een wereldgroep om trots op te zijn’

THEATERPARADIJS, JUNI 2022

Prijsinformatie

Bekijk de prijsinformatie per rang via onderstaande link.

Prijsinformatie

Onderstaande prijzen zijn inclusief hapjes, drankjes en afterparty

  Standaard
Premium € 164,00
Rang 1 € 154,00
Rang 2 € 144,00
Rang 3 € 134,00
Rang 4 € 114,00
Rang 5 € 97,00

Nationale Opera & Ballet hanteert een systeem van dynamische prijzen: gedurende de boekingsperiode kan, afhankelijk van de vraag, de kaartprijs stijgen. Prijzen zijn exclusief € 2,00 boekingskosten per kaart.

Bestel kaarten

loading Tickets worden geladen...

Aftermovie Gala 60 jaar Het Nationale Ballet

gala
Het Balletorkest

Het Balletorkest

Het Balletorkest beweegt de dans. Dat is de missie van Het Balletorkest. Sinds de oprichting in 1965 is het orkest de trotse muzikale partner van Het Nationale Ballet en Nederlands Dans Theater. In iedere voorstelling is het orkest op zoek naar inspirerende synergie tussen muziek en dans, om zo een betoverende ervaring te bieden voor het publiek.

Het Balletorkest

Van traditionele balletten tot moderne dans, van muziekeducatie tot talentontwikkeling. Zo profileert Het Balletorkest – met Matthew Rowe als chef-dirigent – zich als hét orkest voor de dans in Nederland.

Naast de voorstellingen met Het Nationale Ballet en Nederlands Dans Theater onderhoudt Het Balletorkest een lange traditie van innovatieve – en prijswinnende – familievoorstellingen. Zo werd Creatures in samenwerking met ISH Dance Collective bekroond met de internationale Young Audiences Music Award, en won de voorstelling Hans & Grietje in samenwerking met Orkater diverse Musical Awards. In deze producties spelen de musici uit het hoofd, zonder dirigent en in kostuums, zodat ze een vanzelfsprekend onderdeel vormen van de voorstelling.

Tot slot werkt Het Balletorkest structureel samen met de Nationale Balletacademie. Deze samenwerking betreft onder meer het muziekcurriculum voor de leerlingen en studenten, bezoeken van studenten aan repetities van het orkest en waar mogelijk het verzorgen van de muziek bij de eindvoorstellingen van de academie. 

hetballetorkest.nl

 

anderen bekeken ook

REPRISE

Frida Kahlo vrouw kleur
Ballet
Frida
8-25 feb 2024 | 11 voorstellingen
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

‘Adembenemende explosie van kleur’. Zo typeerde Theaterkrant in 2020 de wereldpremière...

info & tickets

WERELDPREMIÈRE
SAMENWERKING
DNO EN HNB

Jocasta's Line campagnebeeld
Opera & Ballet
Jocasta’s Line
9-24 mrt 2024 | 7 voorstellingen
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Oedipus Rex / Antigone Klassieke tragedie in een hedendaagse vorm De noodlottige...

info & tickets

HOLLAND
FESTIVAL

Stravinsky Sprookjes Firebird Vuurvogel rood
Ballet
Stravinsky Sprookjes
15-25 jun 2024 | 7 voorstellingen
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Hij is niet alleen de belangrijkste klassieke-balletchoreograaf van deze tijd, de in Sint...

info & tickets