Speeldata

5-6 juli 2024

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Duur

n.n.b.

Tickets

n.n.b.

Dansers van morgen nationale balletacademie

Eindejaarsproductie Nationale Balletacademie

Ook in 2024 komt het balletseizoen weer tot een bruisend einde met Dansers van Morgen, de eindejaarsproductie van de Nationale Balletacademie, die ook ditmaal live wordt begeleid door Het Balletorkest. Van de 10- en 11-jarigen die hun opleiding nog maar net begonnen zijn tot en met de jonge, afstuderende dansers die aan het begin van hun professionele carrière staan: tijdens de voorstellingen van Dansers van Morgen laten zij zich allemaal van hun beste kant zien.

Foto: Altin Kaftira

Eindejaarsproductie Nationale Balletacademie

De leerlingen, studenten én de bijzondere talenten die – als onderdeel van hun studie – deel uitmaken van de Junior Company van Het Nationale Ballet presenteren ook dit jaar weer een uiterst veelzijdig programma. Naast (fragmenten uit) klassieke balletten vertolken zij werken van diverse hedendaagse topchoreografen en een aantal nieuwe, speciaal voor en op hen gemaakte creaties.

 

Internationale topopleiding

De Nationale Balletacademie is een van de internationale topopleidingen voor klassiek ballet en is bovendien de enige Nederlandse dansopleiding die rechtstreeks gelieerd is aan Het Nationale Ballet. Leerlingen en studenten werken – de laatste jaren nog intensiever dan voorheen – mee aan de avondvullende producties van Het Nationale Ballet. Ook krijgen de studenten de mogelijkheid om mee te trainen met het gezelschap. Andersom geeft een groot aantal dansers van Het Nationale Ballet les op de academie. Ernst Meisner, artistiek leider van de Nationale Balletacademie (en artistiek coördinator van de Junior Company): “Dat alles maakt onze opleiding niet alleen heel interessant voor Nederlandse danstalenten, maar ook voor opvallende, zich onder meer tijdens internationale balletcompetities onderscheidende jonge buitenlandse dansers.”

 

Sterren van de toekomst

Dansers van Morgen is daardoor niet alleen een sprankelend, hartveroverend optreden van de jongste generatie dansers; het is tevens een mogelijkheid om nu al kennis te maken met de sterren van de toekomst. En dát op het grootschalige toneel van Nationale Opera & Ballet, met live begeleiding van Het Balletorkest!

Credits

Diverse choreografen

Muzikale begeleiding  Het Balletorkest

SPRANKELEND OPTREDEN VAN DE JONGSTE GENERATIE DANSERS

Bestel kaarten

loading Tickets worden geladen...

‘The standard of the whole performance was very high and inspiring (...) the academy staff and teachers must be very proud of this generation of ‘dancers of tomorrow’’


DANCE EUROPE

Het Balletorkest

Het Balletorkest

Het Balletorkest beweegt de dans. Dat is de missie van Het Balletorkest. Sinds de oprichting in 1965 is het orkest de trotse muzikale partner van Het Nationale Ballet en Nederlands Dans Theater. In iedere voorstelling is het orkest op zoek naar inspirerende synergie tussen muziek en dans, om zo een betoverende ervaring te bieden voor het publiek.

Het Balletorkest

Van traditionele balletten tot moderne dans, van muziekeducatie tot talentontwikkeling. Zo profileert Het Balletorkest – met Matthew Rowe als chef-dirigent – zich als hét orkest voor de dans in Nederland.

Naast de voorstellingen met Het Nationale Ballet en Nederlands Dans Theater onderhoudt Het Balletorkest een lange traditie van innovatieve – en prijswinnende – familievoorstellingen. Zo werd Creatures in samenwerking met ISH Dance Collective bekroond met de internationale Young Audiences Music Award, en won de voorstelling Hans & Grietje in samenwerking met Orkater diverse Musical Awards. In deze producties spelen de musici uit het hoofd, zonder dirigent en in kostuums, zodat ze een vanzelfsprekend onderdeel vormen van de voorstelling.

Tot slot werkt Het Balletorkest structureel samen met de Nationale Balletacademie. Deze samenwerking betreft onder meer het muziekcurriculum voor de leerlingen en studenten, bezoeken van studenten aan repetities van het orkest en waar mogelijk het verzorgen van de muziek bij de eindvoorstellingen van de academie. 

hetballetorkest.nl

 

anderen bekeken ook

REPRISE

Frida Kahlo vrouw kleur
Ballet
Frida
8-25 feb 2024 | 11 voorstellingen
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

‘Adembenemende explosie van kleur’. Zo typeerde Theaterkrant in 2020 de wereldpremière...

info & tickets

HOLLAND
FESTIVAL

Stravinsky Sprookjes Firebird Vuurvogel rood
Ballet
Stravinsky Sprookjes
15-25 jun 2024 | 7 voorstellingen
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Hij is niet alleen de belangrijkste klassieke-balletchoreograaf van deze tijd, de in Sint...

info & tickets

GALA

gala het nationale ballet
Ballet
Gala
28 juni 2024 | 1 voorstelling
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Volgend op de uitbundige viering van het zestigjarig jubileum in juni 2022 presenteert Het...

info & tickets