Peggy Olislaegers

Peggy Olislaegers

Associate on research & development

Peggy Olislaegers (1966) is een toonaangevend artistiek en strategisch adviseur voor choreografen en instituten op het gebied de podiumkunsten in Europa. Ze maakte als zodanig naam tijdens haar directeurschap van de Nederlandse Dansdagen (2010-2016) en was in die tijd mede-initiatiefnemer van de innovatieve Europese projecten Act Your Age, Pivot Dance en Performing Gender. Van 2015 tot 2019 was ze Artistic Associate bij Rambert, een van de bekendste hedendaagse dansgezelschappen van Groot-Brittannië.

Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet, en Olislaegers werkten in 2017 intensief samen tijdens de eerste editie van de internationale balletconferentie Positioning Ballet, geïnitieerd door Het Nationale Ballet, en mede ontworpen en geleid door Olislaegers. Sindsdien is zij als externe expert betrokken bij vernieuwende projecten binnen Het Nationale Ballet. In februari 2019 benoemde het gezelschap haar tot Associate on Research and Development.

Olislaegers, opgeleid aan de Tilburgse Dansacademie (nu onderdeel van Fontys Hogeschool voor de Kunsten), heeft ervaring in nagenoeg alle aspecten van de podiumkunsten, van performer en maker tot programmeur en algemeen directeur. In Europa wordt zij gezien als een pionier in de dansdramaturgie. Ze staat bekend om haar brede kennis en haar gevoeligheid voor nieuwe ontwikkelingen in de podiumkunsten, en ze adviseert leiders uit de hiphop-, moderne dans- en balletwereld. Zo werkt zij onder meer samen met choreograaf Joseph Toonga (Just Us Dance Theatre, Verenigd Koninkrijk) en adviseert zij Alida Dors/Theater Rotterdam en choreograaf en festivaldirecteur Omar Rajeh (Libanon). Tot eind 2021 staat zij als interim-directeur het team van Theaterfestival Boulevard in Den Bosch bij en bereidt zij deze organisatie voor op een volgend leiderschap.