Junior Company tijdens Danse en l’Île
Foto: Gregory Bartadon

Junior Company op tournee naar Genève

25 maart 2024

Van 21 tot en met 23 maart nam de Junior Company van Het Nationale Ballet deel aan de vierde editie van Danse en l’Île in Genève, Zwitserland. Tijdens dit tweejaarlijkse festival krijgen jonge dansers de kans om op te treden en is er ruimte voor ontmoetingen en uitwisselingen tussen jonge artiesten, docenten en choreografen.

Onderdeel van deze editie van Danse en l’Île waren twee avondvoorstellingen op donderdag 21 en vrijdag 22 maart. Tijdens deze voorstellingen danste de Junior Company in totaal vier werken – op 21 maart Tu me manques van Kirsten Wicklund en Echoes of Memories van Joseph Toonga en op vrijdag 22 maart Toccata van Krzysztof Pastor en Out in the Heartland van Beatriz Mira en Tiago Barreiros. Beide voorstellingen eindigden met een grootse finale, waarin alle dansers van de deelnemende gezelschappen op het toneel samenkwamen. Van tevoren hadden de dansers deze finale samen in Genève gerepeteerd. 

Daarnaast gaf Ernst Meisner, adjunct-directeur Talentontwikkeling van Het Nationale Ballet en artistiek leider van de Junior Company, op 21 maart een balletles aan de jonge dansers. Op 23 maart gaf Caroline Sayo Iura, balletmeester van de Junior Company, een masterclass aan balletleerlingen van 15 tot en met 18 jaar. 

Behalve de Junior Company deden ook jonge dansers van de Rambert School of Ballet and Contemporary Dance (Twickenham, Verenigd Koninkrijk), Junior Ballet Antwerpen, VERVE (het gezelschap van de Northern School of Contemporary Dance, Leeds, Verenigd Koninkrijk) en Area Jeune Ballet (Genève, Zwitserland) mee aan het festival.