Remi Wörtmeyer
Foto: Jennifer Zmuda

Remi Wörtmeyer benoemd tot artistiek directeur BalletMet

13 Juni 2024

Remi Wörtmeyer, voormalig eerste solist van Het Nationale Ballet, is benoemd tot de nieuwe artistiek directeur van BalletMet in Columbus, Ohio (Verenigde Staten). BalletMet staat bekend om hun innovatieve en veelzijdige repertoire en is een van de grootste balletgezelschappen van de Verenigde Staten.

De Australische Wörtmeyer danste van 2010 tot en met 2022 bij Het Nationale Ballet. Naast danser ontwikkelde Wörtmeyer zich ook tot choreograaf, modeontwerper en beeldend kunstenaar. Tijdens het aankomende Gala van Het Nationale Ballet op 28 juni is een van zijn nieuwste choreografieën te zien getiteld Future’s Tense, gedanst door eerste solisten Qian Liu en Semyon Velichko.

Remi start na de zomer bij BalletMet en is de opvolger van de huidige artistiek directeur Edwaard Liang die deze functie de afgelopen 11 jaar vervulde.

“Ik ben vereerd om bij dit ongelooflijk capabele en innovatieve bedrijf te mogen gaan werken. De dansers, het personeel en het bestuur zijn al zo warm en gastvrij voor mij en mijn visie voor het verder uitbreiden van onze geliefde kunstvorm, zowel binnen als buiten Centraal Ohio. Ik kijk ernaar uit om me in mijn nieuwe huis in Columbus te vestigen en hard te werken om de gemeenschap spectaculaire, onvergetelijke optredens en ervaringen te bieden”, aldus Wörtmeyer.