Het Nationale Ballet presenteert

De kleine grote kist Junior Company

DANSVOORSTELLING VOOR KLEUTERS (4-6 JAAR)

Tijdsduur 0:45

Pauzes 0

In De kleine grote kist maken kinderen kennis met een wonderlijke kist op zolder en worden ze meegevoerd in een betoverend dansavontuur.

Wat gebeurt er als een verhaal zo werkelijk lijkt dat het bijna gaat leven. Wat gebeurt er met die kist, beweegt die nu ...?

De kleine grote kist is de eerste kindervoorstelling van Het Nationale Ballet, een choreografie van Ernst Meisner. In 2010 ging De kleine grote kist met veel succes in première. De voorstelling wordt gedanst door twee danseressen en een danser van de Junior Company.

Verhaal

Op een zolder zit een meisje alleen. Ze verveelt zich. Ze leunt tegen een grote kist. Dan hoort ze opeens rare geluiden. Uit de kist komen twee fantasievriendjes gesprongen. Ze bedenken een plan. Waar kun je spelen? Waar kun je dansen? Waar kun je alles zijn wat je wilt zijn? Ze gaan met elkaar iets heel groots maken. Ze maken een … . Al springend en dansend beleven ze grootse avonturen.

Ernst Meisner

Choreograaf en artistiek coördinator Junior Company

Ernst Meisner is choreograaf en sinds 2013 ook artistiek coördinator van de Junior Company van Het Nationale Ballet. Hij danste bij The Royal Ballet en bij Het Nationale Ballet.

 

Choreografie Ernst Meisner
Muziek Alastair Broadley