World Ballet Day 2020

Speciale editie livestream balletles ernst meisner

Op 29 oktober is het weer World Ballet Day! En om dit te vieren livestreamen wij speciaal voor u een balletles van Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company. Met dansers Elisabeth Tonev en Davi Ramos aan de barre en pianobegeleiding van Rex Lobo. Vier World Ballet Day met ons mee! Tune in op 29 oktober om 18.30 uur

Tune in op 29 oktober om 18.30 uur en vier World Ballet Day met ons!

- Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company

World Ballet Day Live

Onze livestream van Ernst Meisner's balletles is een onderdeel van World Ballet Day Live: vijftien uur lang non-stop livestreams door verschillende balletgezelschappen van over de hele wereld. Initiatiefnemers van World Ballet Day zijn The Royal Ballet, het Bolshoj Ballet, The Australian Ballet, San Francisco Ballet en The National Ballet of Canada. Kijk dan hieronder alvast onze video van World Ballet Day 2019 en krijg een uniek inkijkje in de repetities voor Romeo en JuliaEmbers en Frida.

Online balletlessen groot succes tijdens lockdown

De online balletles die we met u delen op World Ballet Day is niet de eerste les die we streamen. Tijdens de lockdown streamden we meerdere barre balletlessen van Ernst Meisner en Rex Lobo. Met in totaal meer dan 1,4 miljoen views, waren deze online lessen een groot succes. Bekijk hieronder de eerste balletles uit de reeks en kom alvast in de stemming voor World Ballet Day!

"Please don't ever stop streaming classes. I'm so so so thankfull.", "Ernst, Rex, we love you in Paris!", "The world is so much better with your art and generous hearts. ❤️  from US"

- onze volgers op YouTube

 

Bekijk meer video's

Ernst Meisner

Ernst Meisner is choreograaf en sinds 2013 ook artistiek coördinator van de Junior Company van Het Nationale Ballet. Hiervoor danste hij bij The Royal Ballet en bij Het Nationale Ballet.

Rex Lobo

Rex Lobo voltooide zijn muziekstudie aan The Trinity College of Music in Londen en werkte hierna met verschillende moderne dansgroepen in Nederland. Ook is hij inmiddels al 30 jaar pianist bij de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam.

Elisabeth Tonev

Elisabeth Tonev volgde haar dansopleiding aan de State Ballet School in Berlijn en kwam in 2019 als lid van de Junior Company bij Het Nationale Ballet. Inmiddels is zij élève in het gezelschap.

Davi Ramos

Davi Ramos begon zijn dansopleiding aan Lyceu Escola de Danca in Brazilië en vervolgde deze aan de Royal Ballet School. In 2019 kwam hij als lid van de Junior Company bij Het Nationale Ballet en sinds dit jaar is hij élève in het gezelschap.