Nationale Opera & Ballet presenteert

Nederlands Dans Theater Separate Ways

Deze productie was te zien in mei 2016

Nieuw werk van Shechter - Lightfoot - León

Met wereldpremières van Sol León & Paul Lightfoot en van Hofesh Shechter belooft de 'double bill' Separate Ways een spannende avond te worden.

In het kort

De Brits-Israëlische Shechter is momenteel één van Engelands meest geprezen choreografen. Shechter richtte in 2008 zijn internationaal toerende Hofesh Shechter Company op en presenteerde in 2009 een double bill bij NDT met Uprising/In your rooms.

De NDT-huischoreografen León en Lightfoot tonen in dit programma hun eerste nieuwe creatie sinds hun jubileumvoorstelling 25 Years León & Lightfoot in het najaar van 2014. Het duo is sinds 2002 aan NDT verbonden als huischoreografen.

 

‘Shut Eye, is onmiskenbaar van de hand van Lightfoot León: flitsend, virtuoos en met een ruim reservoir aan melancholie. Toch verlaten de choreografen hun pad aanvankelijk om andere invloedssferen te verkennen.’ Theaterkrant ***** over Shut Eye van León & Lightfoot

Een geslaagd tweeluik.’ De Volkskrant over Separate Ways

‘Lightfoot heeft samen met Sol León gezorgd voor de meeste hoogtepunten in de recente geschiedenis van NDT. Belevenissen (…) waarin dans een magisch verbond aangaat met muziek, film, beweegbare decorstukken en geheimzinnige kostuums.’
- De Telegraaf over Sol León en Paul Lightfoot

 

De voorstellingen van 11 en 13 mei zijn onderdeel van We are Public