Erwin Olaf fotografeerde dansers voor Groninger Museum

Fotograaf Erwin Olaf heeft in opdracht van het Groninger Museum een serie foto’s gemaakt van Het Nationale Ballet. De serie, geïnspireerd op de beroemde beelden van Auguste Rodin, is vanaf 19 november in het museum te zien. Negen werken zijn aangekocht door het museum. De foto’s zijn ook te bewonderen in de nieuwe editie van het Groninger Museum Magazine. Het Groninger Museum werkt al geruime tijd samen met Erwin Olaf. Zo was in 2003 zijn solotentoonstelling Silver te zien. De nieuwe serie vormt een aanvulling op ander belangrijk werk van Olaf dat het museum in zijn bezit heeft.

De geportretteerde dansers zijn:
Remi Wörtmeyer (eerste solist), Nadia Yanowsky (tweede solist), Anatole Babenko (grand sujet), Dario Elia, Clotilde Tran-Phat en Sandra Quintyn (allen corps de ballet).  

Rachel Beaujean, hoofd artistieke staf van Het Nationale Ballet, wordt op vrijdag 13 januari 2017 geïnterviewd door Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum tijdens het randprogramma van de tentoonstelling Rodin – Genius at Work. Op vrijdag 28 april 2017 geeft Erwin Olaf zelf een toelichting op de foto’s tijdens de 'Groninger Museum Vrijdagavond'.
 
Fotocredit header:
Erwin Olaf
After Rodin III - The Thinker, 2016
Collectie Groninger Museum
Danser: Anatole Babenko (grand sujet)