Scènebeeld van Remembrance tijdens de Ballet Bubbles tournee
Remembrance (2023) | Foto: Michel Schnater

Exclusief jubileumprogramma Junior Company tijdens Holland Dance Festival

9 januari 2024

Tijdens het Holland Dance Festival presenteert de Junior Company een exclusief jubileumprogramma ter ere van haar tienjarig bestaan. Op 27 januari 2024 krijgen dansliefhebbers de gelegenheid om te genieten van een exclusieve voorstelling in Amare, Den Haag, waarin hoogtepunten uit het indrukwekkende repertoire van de Junior Company samenkomen.

Het programma bestaat uit vijf werken: Valse Fantaisie van George Balanchine, Embers van Ernst Meisner, Echoes Of Memories van Joseph Toonga, Out in the Heartland van Beatriz Mira & Tiago Barreiros en Remembrance van Joshua Junker.

Holland Dance Festival

Van 24 januari tot en met 17 februari 2024 staat Nederland in het teken van de internationale dans. Gedurende vier weken opent het Holland Dance Festival voor de negentiende keer een venster op de wereld in Den Haag, Delft, Tilburg en Rotterdam.

Holland Dance Festival laat het universele karakter en de enorme rijkdom en veelzijdigheid van de dans zien. Het festival streeft naar vernieuwing zonder de geschiedenis van de dans niet te vergeten. Dansiconen worden in de spotlights gezet en toonaangevende choreografieën hebben een plek in het festival. Uiteraard kan de danskunst niet zonder ‘nieuw bloed’ en geeft het festival ook een podium aan nieuwe dansers en choreografen.

Meer nieuws
de ontvangst van de cheque

Steun VriendenLoterij voor viering 750 jaar Amsterdam via dans

Lees meer
Ernst Meisner

Ernst Meisner benoemd tot adjunct-directeur Talentontwikkeling

Lees meer
Scènebeeld van Remembrance tijdens de Ballet Bubbles tournee

Exclusief jubileumprogramma Junior Company tijdens Holland Dance Festival

Lees meer
Timothy van Poucke

Timothy van Poucke gepromoveerd tot eerste solist

Lees meer