Alexander Álvarez
Foto: Catarina Pires

Alexander Álvarez finalist voor de Young Creation Award 2024

21 december 2023

Junior Company-danser Alexander Álvarez is een van de finalisten voor de Young Creation Award 2024. Op 1 januari 2024 zal Álvarez zijn solochoreografie Hollow presenteren aan de Prix de Lausanne-jury.

De Young Creation Award, een initiatief van de Prix de Lausanne, moedigt jonge choreografen aan om hun eigen solowerken te creëren. De belangrijkste doelen van de Young Creation Award zijn ontdekken van nieuw talent, het bieden van een unieke ervaring aan opkomende choreografen, het erkennen van artistiek talent in een positieve en constructieve competitieve sfeer, en het stimuleren van de verbeelding en creativiteit van jonge dansers om hen bewust te maken van de kunst en techniek van choreografie.

Álvarez heeft zich onderscheiden als een van de vijf finalisten uit een indrukwekkend totaal van 55 inzendingen. Op 1 januari 2024, gelijktijdig met de Prix de Lausanne, zal hij zijn choreografie voorleggen aan de Prix de Lausanne-jury. Diezelfde avond worden de twee winnende choreografieën bekroond en opnieuw opgevoerd tijdens de Interlude-voorstelling op zaterdag 3 februari 2024, na de Finale van de Prix de Lausanne. De twee winnende werken zullen deel gaan uitmaken van het hedendaagse variatierepertoire van de Prix de Lausanne 2025 voor toekomstige kandidaten.