Tijdelijk geen voorstellingsbezoek mogelijk

Vanwege de lockdown is op dit moment geen voorstellingsbezoek mogelijk. We ontwikkelen online alternatieven: een voorstelling die in de les bekeken kan worden, met begeleidend lesmateriaal en een workshop op school. Voor meer informatie daarover, zie ons online aanbod.

MET UW LEERLINGEN NAAR HET THEATER

Het bijwonen van een opera- of balletvoorstelling is vaak een hele belevenis. Maar het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om met deze kunstvormen in aanraking te komen. Daarom reserveren wij voor onze reguliere voorstellingen mooie plaatsen voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs. Voor een aantrekkelijke prijs kunnen scholen zo met hun leerlingen (bovenbouw HAVO/VWO) naar opera en ballet. Direct voorafgaand aan het voorstellingsbezoek krijgen de leerlingen een kennismakingsworkshop.

WORKSHOP EN RONDLEIDING

Tijdens de opera- of balletworkshop worden de leerlingen actief betrokken bij de voorstelling die ze zullen bezoeken. Ze beginnen met een warming-up en doen enkele zang- of dansoefeningen. Vervolgens spelen of dansen ze korte fragmenten gebaseerd op de voorstelling, om vertrouwd te raken met de muzikale en theatrale inhoud. 

DE WORKSHOP

Tijdens de workshop worden de leerlingen actief betrokken bij de voorstelling die ze ’s avonds zullen bezoeken. Ze beginnen met een warming-up en enkele zang- of dansoefeningen. Vervolgens spelen of dansen ze korte fragmenten gebaseerd op de voorstelling van die avond en gaan ze dieper in op de gebruikte thema's, dramaturgie en vormgeving om vertrouwd te raken met de muzikale en theatrale inhoud. Ook krijgen ze een korte rondleiding langs het toneel.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Niveau: HAVO/VWO (bovenbouw) | in overleg is voorstellingsbezoek voor het VMBO tevens mogelijk

Groepen
De operaworkshop wordt gegeven aan groepen van 30 leerlingen; de balletworkshop aan groepen van 20 leerlingen Meer informatie? Neem contact op met [email protected]

Kosten
De kosten voor leerlingen en begeleiders bedragen €19,50 per persoon, inclusief voorbereidend lesmateriaal, workshop én voorstellingsbezoek.