Het Nationale Ballet succesvol in New York met Hans van Manen

Het Nationale Ballet succesvol in New York met Hans van Manen

17 oktober 2022

Begin oktober was Hans van Manen, vaste choreograaf van Het Nationale Ballet, met vier dansers van dat gezelschap te gast op het Fall for Dance Festival in New York. De uitvoering van zijn choreografie Variations for Two Couples werd met veel enthousiasme ontvangen in een tweemaal uitverkocht New York City Center.

Het was voor het eerst in tientallen jaren dat Het Nationale Ballet een werk van Hans van Manen uitvoerde in New York. De vier dansers, Maia Makhateli, Olga Smirnova, Constantine Allen en Jakob Feyferlik wisten het publiek te betoveren met een vlekkeloze uitvoering. De grootmeester en de dansers werden overladen met een daverend applaus van een uitzinnig publiek.

REACTIES

broadwayworld.com
"De twee paren, ..., voerden de klassieke dans met zijn fascinerende romantische en speelse elementen onberispelijk uit. Het was een genot om ballet op zijn best te zien met de kenmerkende gratie en stijl van Het Nationale Ballet."

criticaldance.com
"Van Manen is nu 90, en zijn productieve oeuvre wordt in Europa alom erkend. Het is hoog tijd dat zijn eenvoudige maar ongerepte dansen in programma's van Amerikaanse gezelschappen worden opgenomen."

Reactie vanuit het publiek:
"Hoe kunnen balletbewegingen zo organisch lijken voor een menselijk lichaam?"

Ontmoeting achter de schermen

Dansers (vlnr) Jakob Feyferlik, Maia Makhateli, Olga Smirnova en Constantine Allen wachtte  nog een verrassing. Zij kregen onverwacht bezoek backstage van oud-danser en filmacteur (o.m. Sex and the CityMichail Baryshnikov (midden)! 

ontmoeting achter de schermen