Dansers Het Nationale Ballet na Frida in Los Angeles

Het Nationale Ballet danst Frida in de Verenigde Staten

14 juli 2023

Op vrijdag 14 juli danste Het Nationale Ballet de Amerikaanse première van het ballet Frida in The Music Center in Los Angeles. Het kleurrijke ballet van de Vlaams-Colombiaanse choreograaf Annabelle Lopez Ochoa werd daarna nog twee keer in Los Angeles opgevoerd; op zaterdag 15 en zondag 16 juli. Deze voorstellingenreeks van Frida was het derde en laatste onderdeel van de tournee van Het Nationale Ballet door de Verenigde Staten.  

Frida vertelt het levensverhaal van een van de meest intrigerende kunstenaars van de twintigste eeuw: de Mexicaanse Frida Kahlo. Ook choreograaf Annabelle Lopez Ochoa raakte geïnspireerd door de kunstenares en creëerde het avondvullende ballet Frida, waarin ze de meest essentiële gebeurtenissen uit het leven van de kunstenares verbeeldt. Frida ging in 2020 in wereldpremière bij Het Nationale Ballet.

  • Dit seizoen keert Frida terug naar Nationale Opera & Ballet en zal van 8 tot 25 februari 2024 te zien zijn. De kaartverkoop start op 24 augustus 2023 om 12.00 uur. Voor meer informatie en tickets, kijk op deze pagina.  

 

Annabelle Lopez Ochoa

Annabelle Lopez Ochoa danste bij diverse gezelschappen voor ze zich vanaf 2003 volledig op choreograferen richtte. Hierna werd ze al snel door het NRC beschreven als: ‘de rijzende ster van de Nederlandse danswereld’. Frida, een werk voor 49 dansers, is de grootste productie die Lopez Ochoa tot nu toe creëerde.