Nationale Opera & Ballet presenteert

Kindermuziekweek in Nationale Opera & Ballet 2020 Beleef de magie van opera

Deze productie was te zien in april 2020

GEEF JE NU OP VOOR ONZE OPERADAG “DE KLEINE ZEEMEERMIN”

Het door de regering vooralsnog afgekondigde verbod op evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni 2020 ter bestrijding van het coronavirus, betekent dat Nationale Opera & Ballet tot die datum is gesloten. Lees hier de meest actuele informatie: operaballet.nl/corona-update

Als je in één dag een complete muziektheatervoorstelling wilt maken en opvoeren voor jouw eigen publiek, dan moet je hier bij zijn!

Ervaar de magie van opera en geef je snel op voor deze dag

Dit jaar wordt - na doorslaand succes in 2019 - voor de tweede keer de Kindermuziekweek georganiseerd. Deze week speelt zich af van 27 maart tot 5 april 2020. Met concerten en voorstellingen in het hele land, kan ieder kind van live muziek genieten, zowel op school, in het kinderdagverblijf, in het theater, de muziekschool en de concertzaal. Nationale Opera & Ballet doet mee met het Kinderkorenfestival en met de operadag ‘De Kleine Zeemeermin

 

OPERADAG 2020 ‘De Kleine Zeemeermin’

Zing, speel en maak mee!

Alle kinderen in de leeftijd van het basisonderwijs zijn welkom op deze intensieve workshopdag waar in één dag een complete opera wordt gecreëerd rondom het verhaal van de opera Rusalka van A. Dvorak oftewel 'De Kleine Zeemeermin'.

Het verhaal
Het is volle maan. Bij het meer dansen alle zeemeerminnen behalve de kleine Rusalka. Zij zit treurend aan de kant omdat ze smoorverliefd is op een knappe prins. Misschien kan de heks Jezibaba helpen? Deze gemene heks tovert Rusalka om in een meisje met benen, maar neemt haar haar prachtige stem af en spreekt een vloek uit. Zal het Rusalka toch nog lukken haar prins te veroveren?

In diverse workshops (zang, spel en scenografie) worden alle onderdelen van een eindvoorstelling met de kinderen gemaakt, gezongen en ingestudeerd onder leiding van een zeer ervaren artistiek team in de studio's in Nationale Opera & Ballet. Aan het eind van de dag is de eindpresentatie voor eigen publiek (twee personen per deelnemer!) in de Odeonzaal van Nationale Opera en Ballet.

 

Zaterdag 4 april 2020

9.30 -17.00 uur                                          van 6 t/m 12 jaar

12.30 -17.00 uur                                        4 en 5 jaar

16.00 uur                                                    Eindvoorstelling in de Odeonzaal

 

Kosten: € 12,50 per kind + € 2 boekingskosten

Koop uw kaart(en) via de button rechtsboven in de balk.

Leeftijd: voor alle kinderen uit het basisonderwijs 

Fotografie: Tijdens deze dag worden er foto’s gemaakt voor publicitaire doeleinden. Wij zullen u hiervoor om toestemming verzoeken.  

 

 

Meer informatie over het volledige programma in de Kindermuziekweek vindt u hier:

 KINDERMUZIEKWEEK.NL

 

 

Foto's Anna van Kooij, Kim Krijnen