Speeldata

12 mei 2024

Locatie

Nationale Opera & Ballet, diverse zalen

Duur

16.00 – 23.00 uur

Tickets

Vanaf € 20

Radio Cairo

Radio Cairo

Laat je meevoeren op een zintuiglijke reis naar de gouden tijd van Caïro! Hoor verhalen, speel bordspellen, proef hapjes en bovenal: geniet van een heleboel muziek. Radio Cairo is geen gewone voorstelling, maar een warme ervaring met een kleurrijk middag- én avondprogramma. In samenwerking met Meervaart brengt De Nationale Opera een ode aan de bloeiperiode van de Arabische cultuur halverwege de twintigste eeuw. Toen Caïro het culturele centrum van de Arabische wereld was en artiesten als Oum Kalthoum uitgroeiden tot wereldsterren, dankzij de kracht van de radio.

Radio Cairo

Middagprogramma

Radio Cairo opent met een relaxte middag, in Café Radio Cairo. Hier presenteert DJ Disco Arabesquo een live radioprogramma en serveert TV Chef Nadia Zerouali hapjes en drankjes, geïnspireerd door de Egyptische keuken. Tegelijkertijd is er ruimte voor allerlei bordspellen, zoals gebruikelijk is in een Arabisch café. In de aangrenzende zaal (Studio Boekman) kun je deelnemen aan twee inhoudelijke programma’s. 

Onder leiding van verhalenverteller Sabri Saad el Hamus word je ondergedompeld in verhalen over de muziek van Caïro’s gouden tijd. Een intiem programma met persoonlijke anekdotes van bekende en minder bekende Amsterdammers, van wie sommigen opgegroeid zijn met de muziek, terwijl anderen er vrij recent mee in contact zijn gekomen. 

In het tweede blok van de middag kun je deelnemen aan het programma ‘Salon Joussour’ van jazz-bassist en componist Tony Overwater, waar je meer leert over de verhalen en technieken achter de muziek van Radio Cairo. Want wat maakte die muziek zo succesvol? Tony gaat onder andere in gesprek met Nizar Rohana, Lavinia Meijer en andere kenners.

Tijdens het middagprogramma zijn kinderen van harte welkom. Kinderen t/m 12 jaar kunt u gratis meenemen. 

Wie wil, kan na het middagprogramma deelnemen aan een uitgebreid driegangendiner, samengesteld door Nadia Zerouali.

Avondprogramma

’s Avonds vervolgt het programma zich met een verhalend concert, waarbij je via persoonlijke verhalen, anekdotes, muziek en creatieve bewerkingen de sfeer van Radio Cairo ervaart. Hierin treedt o.a. het Amsterdams Andalusisch Orkest op, samen met de vocalisten Chaimae Imran en Hatim Idar. Zij nemen je mee naar de tijd van de klassiek-Arabische muziek (ook wel Tarab genoemd) en van daaruit naar de tijd dat deze invloeden van het Westen kreeg. Met persoonlijke verhalen van bekende Amsterdammers en de sfeer van een Arabisch café, creëren we een unieke ervaring met de artiesten én het publiek samen op het toneel.

En om met een knaller af te sluiten, vindt er aan het eind van de avond nog een feest plaats, verzorgd door DJ Disco Arabesquo. Tijd om nog even alles los te gooien, voordat het weer maandag is!

De diverse onderdelen van het programma vinden plaats op verschillende plekken in het theater. Je kunt kiezen of je een kaartje voor alleen de middag, de avond of voor allebei aanschaft. Eten en drinken kun je op locatie bestellen.

Middagprogramma

Deuren open vanaf 15.30 uur, aanvang 16.00 uur

  • 16.00 – 20.00 uur: Café Radio Cairo: live radioprogramma DJ Disco Arabesquo, hapjes en drankjes met TV Chef Nadia Zerouali.
    Tijdens het caféprogramma kun je diverse bordspellen spelen en zijn er verschillende hapjes en drankjes.
  • 16.00 – 17.00 uur: Verhalen met Sabri Saad el Hamus en gasten
  • 17.30 – 18.30 uur: Salon Joussour van jazz-bassist en componist Tony Overwater en gasten

Locatie: Nationale Opera & Ballet, Theatercafé & Studio Boekman
Prijs: € 20 (kinderen t/m 12 jaar gratis)

Driegangendiner

18.30 – 20.00 uur

Nadia Zerouali serveert een driegangendiner geïnspireerd door de Egyptische keuken en vertelt daarbij de verhalen achter de gerechten. Er wordt rekening gehouden met vegetarische en veganistische behoeftes en de vleesopties zijn halal.

Locatie: Nationale Opera & Ballet, Foyerhal
Prijs: € 15

Avondprogramma

Aanvang 20.00 uur

  • 20.00 – 21.30 uur: Verhalend concert met het Amsterdams Andalusisch Orkest, vocalisten Chaimae Imran en Hatim Idar, Lavinia Meijer, Sabri Saad el Hamus, Luca Abdel-Nour e.a.
  • 21.30 – 23.00 uur: Dansen met DJ Disco Arabesquo 

Locatie: Nationale Opera & Ballet, grote zaal
Prijs: € 30 (€ 5 korting bij een combinatieticket)

Luister alvast naar de Radio Cairo-playlist!

Bestel kaarten

loading Tickets worden geladen...

Partner