Oedipus Rex / Antigone campagnebeeld

Oedipus Rex / Antigone

Het tragische spanningsveld tussen politiek en privé staat centraal in dit tweeluik van Stravinsky’s Oedipus Rex (1927) en Samy Moussa’s Antigone (2020). In deze nieuwe productie brengen regisseur Mart van Berckel en regisseur-choreograaf Nanine Linning de werelden van de klassieke tragedie en 20ste- en 21ste-eeuwse muziek samen in een unieke theatrale ervaring.

9-24 maart 2024

The Four Note Opera Campagnebeeld met OFF-label

The Four Note Opera

Geïnspireerd door het meta-theater van Luigi Pirandello schreef componist Tom Johnson een stuk voor een groep zangers die slechts vier noten tot hun beschikking hebben en over niets anders kunnen zingen dan de opera waar ze op dat moment in staan. Vijftig jaar geleden was The Four Note Opera een plagerig commentaar op de conventies van de operawereld. Is die kritiek nog steeds relevant?

15-17 maart 2024

THe SHell Trial campagnebeeld met OFF label

The Shell Trial

In 2021 werd oliegigant Shell juridisch verantwoordelijk gesteld voor zijn aandeel in de klimaatverandering. In de nieuwe opera The Shell Trial van componist Ellen Reid en librettist Roxie Perkins, treden de verschillende stemmen uit het klimaatdebat naar voren. Deze actuele opera laat zien dat de klimaatcrisis boven alles een verantwoordelijkheidscrisis is.

16-21 maart 2024

Opera Forward Festival wordt mogelijk gemaakt door