Het Nationale Ballet presenteert

Dansers van morgen

Deze productie was te zien in juli 2020

EINDVOORSTELLING NATIONALE BALLETACADEMIE AMSTERDAM

Het door de regering vooralsnog afgekondigde verbod op evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni 2020 ter bestrijding van het coronavirus, betekent dat Nationale Opera & Ballet tot die datum is gesloten. Lees hier de meest actuele informatie: operaballet.nl/corona-update

De Nationale Balletacademie presenteert haar jaarlijkse eindvoorstelling op het grote toneel van Nationale Opera & Ballet.

In de eindvoorstelling Dansers van Morgen treden alle leerlingen en studenten van de Nationale Balletacademie voor het voetlicht, van de negen- en tienjarigen die hun opleiding nog maar net zijn begonnen tot de bijzondere jonge danstalenten die deel uitmaken van de Junior Company van Het Nationale Ballet. Balletmeesters, choreografen en assistenten van over de hele wereld hebben met hen de stukken ingestudeerd.

Deze editie van Dansers van Morgen toont ballet in al zijn variëteit, van een klassiek meesterwerk van August Bournonville tot hedendaagse creaties waarin de grenzen van het ballet tot in het extreme worden opgerekt. De Natio­nale Balletacademie is de opleiding voor klassiek ballet van de Theaterschool / AHK en is als enige Nederlandse opleiding verbonden aan Het Nationale Ballet. Artistiek leider is Ernst Meisner.