Finalisten ARIA
Finale ARIA | Foto: Bart van der Putten

Dit is de winnaar van ARIA

20 november 2022

Sílvia Sequeira is de winnares van de MAX-operatalentenjacht ARIA. Zondagavond nam ze het in een spectaculaire finale op tegen haar twee medekandidaten Pim van Drunen en Mira Alkhovik.

Tijdens de finale zongen de drie talentvolle finalekandidaten ieder nog één aria, begeleid door het Nationaal Jeugdorkest onder leiding van Leonard Evers. Sílvia bracht ‘Dich, teure Halle’ uit de romantische opera Tannhäuser van Wagner ten gehore. De jury noemde haar optreden ‘fenomenaal’ en vond haar ‘geboren voor het grote, zware operarepertoire’.

Sílvia wint een opleiding aan De Nationale Opera Studio van De Nationale Opera. In dit programma worden jonge zangers klaargestoomd voor een internationale operacarrière onder artistieke leiding van Rosemary Joshua.

Na wekenlange speculaties werd in de finale de identiteit onthuld van de mysterieuze Secret Judge. Niemand minder dan operazanger Marco Bakker had dit seizoen de beslissende stem om kandidaten door te laten naar de volgende ronde.

Op maandag 21 november om 14.00 uur vertelt winnares Sílvia uitgebreid over haar deelname aan ARIA in het NPO Radio 4-programma Maatwerk

ARIA gemist? Terugkijken kan via MAX Vandaag.