Speeldata

5-29 december 2024

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Duur

n.n.b.

Tickets

Vanaf € 30

Die Fledermaus

De ultieme operette

Gedaanteverwisselingen, een decadent feest en veel, héél veel champagne. Onder muzikale leiding van chef-dirigent Lorenzo Viotti en in regie van Barrie Kosky brengt De Nationale Opera in de donkere decemberdagen de meest geliefde operette van ‘walskoning’ Johann Strauss jr.

De ultieme operette

Dr. Falke, die ooit door zijn vriend Gabriel von Eisenstein in een vleermuiskostuum voor heel Wenen voor gek is gezet, zint op wraak. Tijdens een groots feest bij Prins Orlofsky treedt zijn listige plan in werking en binnen de kortste keren stapelen de misverstanden zich op.

In zijn regie richt Barrie Kosky zich niet alleen op de dolkomische kanten van een uit de hand gelopen practical joke, maar laat hij ook de wrange schaduwzijde zien van de decadente Weense maatschappij die in Die Fledermaus centraal staat. In een wervelende show, met indrukwekkende choreografieën van Otto Pichler, toont Kosky ons op innemende wijze een groep kleinburgerlijke mensen die zich gezamenlijk een weg naar de afgrond walsen.

Charme en sentiment

Het was een grote wens van chef-dirigent Lorenzo Viotti om zich van een luchtigere kant te laten zien. Zijn liefde voor het Weense sentiment, de charme van de operette en de zwierende walsen is groot, en nu zal hij het Nederlands Philharmonisch Orkest laten bruisen in de orkestbak.

Lorenzo Viotti en Barrie Kosky duiken, na hun Puccini-cyclus nu in een samenwerking van totaal andere aard, met een topcast van grote toneelpersoonlijkheden in de wereld van de operette. Met de internationaal gevierde mezzosopraan Marina Viotti als Prins Orlofsky, sopraan Jacquelyn Stucker als een gedroomde Rosalinde, Sydney Mancasola als een bruisende Adele en bariton Audun Iversen als een warmbloedige Gabriel von Eisenstein, is operettevuurwerk gegarandeerd. Publiekslieveling Thomas Oliemans mag als Dr. Falke het lont aansteken.

Voorstellingsinformatie

Operette in drie bedrijven

Gezongen in het Duits

Libretto  Karl Haffner en Richard Genée

Muzikale leiding  Lorenzo Viotti
Regie  Barrie Kosky
Decor  Rebecca Ringst
Kostuums  Klaus Bruns
Licht  Joachim Klein
Choreografie  Otto Pichler

Rosalinde von Eisenstein  Jacquelyn Stucker
Gabriel von Eisenstein  Audun Iversen
Adele  Sydney Mancasola
Alfred  Miles Mykkanen
Dr. Falke  Thomas Oliemans
Dr. Blind  Mark Omvlee
Frank  Frederik Bergman
Orlofsky  Marina Viotti

Nederlands Philharmonisch Orkest

Koor van De Nationale Opera
Instudering Koor  Edward Ananian-Cooper

Coproductie met Bayerische Staatsoper München

Prijzen kaarten

Bekijk de prijsinformatie per rang via de onderstaande link.

Prijzen kaarten

Om onze voorstellingen toegankelijk te maken voor iedereen, bieden wij kortingen aan voor specifieke groepen. Bekijk hier of u in aanmerking komt voor korting.

 

Standaard

CJP | Stadspas |
Jeugd t/m 16 jaar

1ste rang

€ 178,00

€ 163,00

2de rang

€ 154,00

€ 136,00

3de rang

€ 129,00

€ 111,00

4de rang

€ 98,00

€ 88,00

5de rang

€ 65,00

€ 57,00

6de rang

€ 30,00

€ 24,00

Nationale Opera & Ballet hanteert een systeem van dynamische prijzen: gedurende de boekingsperiode kan, afhankelijk van de vraag, de kaartprijs stijgen. Alle prijzen zijn exclusief boekingskosten (€ 2 per kaart).

Studentenkorting en studentalert

Last-minute deal! Wanneer een voorstelling niet is uitverkocht, kunnen studenten op de dag zelf vanaf 13.00 uur online een kaartje kopen voor maar € 19.

Op de hoogte blijven van meer aanbiedingen? Schrijf je dan in voor onze studentalert. Zo word je al eerder geïnformeerd welke voorstellingen je voor maar € 19 kunt bezoeken!

Bestel kaarten

loading Tickets worden geladen...
Marina Viotti

Lorenzo en Marina Viotti over Die Fledermaus

Hij dirigent, zij mezzosopraan. Broer en zus Viotti beoefenen hun vak met grote passie en werken nu samen in de geliefde operette Die Fledermaus.

Lorenzo Viotti en Nederlands Philharmonisch Orkest

Nederlands Philharmonisch Orkest

Sinds de oprichting in 1985 zijn het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest de primaire orkestpartners van De Nationale Opera. De twee orkesten, met het Concertgebouw in Amsterdam als vaste hoofdpodium, worden gerekend tot de beste opera-orkesten ter wereld.

Foto: Melle Meivogel

Nederlands Philharmonisch Orkest

Het Nederlands Philharmonisch Orkest legt zich onder leiding van chef-dirigent Lorenzo Viotti toe op het grote symfonische repertoire, terwijl het Nederlands Kamerorkest, geleid door meesterviolist Gordan Nikolić, met 25 tot 45 musici een kleiner en intiemer orkest is. Beide orkesten presenteren hun eigen programma’s en werken daarnaast regelmatig samen met internationaal gerenommeerde gastdirigenten en -solisten alsook met een nieuwe generatie topmusici. Op talloze podia brengen ze via muziek mensen samen en zorgen zo voor de mooiste muzikale ervaring voor zowel klassieke fijnproevers als nieuwe luisteraars. Met hun gastvrije thuiszaal, de NedPhO-Koepel in de Indische buurt in Amsterdam-Oost, staan de orkesten midden in de samenleving. In seizoen 2024 – 2025 speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest de opera’s Rigoletto, Peter Grimes, Die Fledermaus en Die Frau ohne Schatten.