Speeldata

24 september 2023 - 12 mei 2024

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Studio Boekman & Tournee

Duur

0:40

Tickets

Vanaf € 10

Hup Herman!

Voorleesopera naar het boek van Yvonne Jagtenberg (3+)

Herman het hangbuikzwijn houdt niet van wedstrijdjes. Dat vindt hij maar gedoe. De kippen kakelen juist elke ochtend om het hardst wie de eerste is, de beste, de snelste. Op een dag heeft Herman er genoeg van. Hij zal ze eens laten zien wie er de snelste is. Alle dieren moedigen hem aan. Maar is dat eigenlijk wel zo belangrijk, winnen of verliezen?

Foto: Michiel Spijkers

Voorleesopera naar het boek van Yvonne Jagtenberg (3+)

Opera kan groots en overweldigend zijn, maar ook heel klein en innemend. Een prentenboek, twee spelers en een stuk of wat instrumenten – dat zijn de ingrediënten voor deze voorleesopera voor de allerkleinsten.

Voor én met kinderen

Acteur Harpert Michielsen en muzikant Joost Brouwer spelen en zingen het verhaal van Herman voor én met de kinderen in het publiek. Een muzikale vertelling over het plezier van schurken in de modder. Over de drang om de beste te willen zijn. En over de ontdekking dat je best blij mag zijn met wie je bent. Een kleine voorstelling met een grote zeggingskracht.

 

Hoe een hangbuikzwijn best een held kan zijn

Voorstellingsinformatie

Tekst en illustraties  Yvonne Jagtenberg
Concept, muziek en spel  Harpert Michielsen en Joost Brouwer
Dramaturgie  Wout van Tongeren
Regie-advies  Eric Robillard

Schoolvoorstellingen
Speciaal voor het basisonderwijs worden besloten schoolvoorstellingen aangeboden.

Prijsinformatie

  • Jeugd t/m 16 jaar, Stadspas & CJP: € 10,00
  • Volwassenen: € 12,50

Prijzen zijn exclusief € 2,00 boekingskosten per kaart.

Bestel kaarten

De kaartverkoop van tourneevoorstellingen loopt via het betreffende theater.

loading Tickets worden geladen...
In de media

Prentenboek over dapper hangbuikzwijn wordt libretto voor fantastisch leuke rockopera - Er zit ritme in het getok van de kippen, dus waarom zou je daar geen rap van maken? En waar eerder hoorde je zo’n mooi gevoelige ballade over de lekkere poeplucht bij het rollen in de modder?

21 april
Kindermuziekweek logo

Kindermuziekweek

De landelijke Kindermuziekweek is een initiatief van 13 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een 10-daagse Kindermuziekweek te realiseren. Ook Nationale Opera & Ballet neemt zoals ieder jaar deel aan deze feestelijke week. 

De Kindermuziekweek laat Gouden Muziekwensen uitkomen!

Altijd al een operakostuum willen aantrekken? Op het podium staan met een orkest? Of dansen op het grote toneel? Wat jouw Gouden Muziekwens ook is, de Kindermuziekweek laat ’m misschien wel uitkomen!

Lever tijdens de Kindermuziekweek van 5 t/m 14 april jouw Gouden Muziekwens in bij Nationale Opera & Ballet of een wenslocatie in jouw buurt. En met wat geluk komt jouw Gouden Muziekwens uit! Kun je niet zelf naar de locatie komen? Je kunt in de periode van 5 t/m 14 april ook jouw Gouden Muziekwens hier online inleveren.

Partner