Speeldata

21 december 2024 - 5 januari 2025

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Studio Boekman

Duur

n.n.b.

Tickets

Vanaf € 12,50

Een lied voor de maan campagnebeeld; jongen met ukulele

Jeugdopera naar het boek van Toon Tellegen (6+)

“Een heerlijke voorstelling voor jong en oud”, schreef NRC na de première van Een lied voor de maan. En Theaterkrant concludeerde dat de voorstelling “het verdient om in het repertoire te worden gehouden”. Dat knoopten we in onze oren: vanwege het overweldigende succes brengen we de hartverwarmende jeugdopera deze kerstvakantie terug naar Studio Boekman.

Foto: Michiel Spijkers

Jeugdopera naar het boek van Toon Tellegen (6+)

De eenzame mol besluit een lied te schrijven om de maan op te vrolijken. De sprinkhaan repeteert met zijn orkest tot ze het lied helemaal onder de knie hebben en op een nacht geven ze een prachtig concert. Maar waarom kijkt de maan daarna zo triest?

‘My first opera’

Een lied voor de maan is gebaseerd op het gelijknamige boek van Toon Tellegen, een fabel over de kracht van muziek. Componist Mathilde Wantenaar bewerkte het verhaal tot een heerlijke ‘my first opera’ voor jonge bezoekers en hun ouders. Een toegankelijke en gelaagde voorstelling die precies doet waar het verhaal over gaat: ontroeren via muziek.

Contact maken

Toen Mathilde Wantenaar begon te lezen in Toon Tellegens boek, raakte ze gegrepen: “Het verhaal sprak meteen tot mijn muzikale verbeelding. Er komen belangrijke thema’s aan bod, zoals eenzaamheid, identiteit, teleurstelling en vriendschap. Het is ook een stuk over de kracht van muziek en de mogelijkheid om contact met elkaar te maken.” Wantenaar leerde regisseur Béatrice Lachaussée en scenograaf Nele Ellegiers kennen tijdens een workshop van ENOA, een Europees netwerk voor talentontwikkeling waar DNO deel van uitmaakt. In hun gesprekken werd het idee voor deze jeugdopera geboren.

Bestel deze voorstelling nu in een serie

Wil je Een lied voor de maan niet missen? Met een serie verzeker je jezelf alvast van een kaartje! Je hebt namelijk al vóór de reguliere kaartverkoop toegang tot alle data, prijzen en plaatsen in seizoen 2024-2025. Je kunt al een serie samenstellen vanaf twee voorstellingen.

Profiteer snel van de voordelen: de serieverkoop loopt nog t/m 24 april.

Voorstellingsinformatie

Gezongen in het Nederlands

Libretto  Mathilde Wantenaar en Willem Bruls naar het boek van Toon Tellegen

Regie  Béatrice Lachaussée
Decor en kostuums  Nele Ellegiers
Video  Coen Bouman
Licht  Cor van den Brink
Dramaturgie  Willem Bruls
Muzikale coach  Leonard Evers

De mol  Vera Fiselier
De veldmuis / de maan / het woud (ensemble)  Ginette Puylaert
De relmuis / de krekel / het woud (ensemble)  Eline Welle
De kikker / het woud (ensemble)  Jan-Willem Schaafsma
De sprinkhaan / de aardworm / het woud (ensemble)  Berend Eijkhout
De spitsmuis  Mirna Ackers

Nationaal Jeugdorkest

Compositie-opdracht en coproductie van De Nationale Opera, La Monnaie / De Munt (Brussel), Festival d’Aix-en-Provence, Escuela Superior de Música Reina Sofía (Madrid), Opera Zuid (Maastricht)

Het oorspronkelijke boek Een lied voor de maan van Toon Tellegen is uitgegeven door Em. Querido’s Uitgeverij, Amsterdam, 2012.

Schoolvoorstellingen
Speciaal voor het basisonderwijs worden besloten schoolvoorstellingen aangeboden. Lees meer over de schoolvoorstellingen.

Prijzen kaarten

  • CJP, Stadspas & Jeugd t/m 16 jaar: € 12,50
  • Volwassenen: € 15,00

Alle prijzen zijn exclusief boekingskosten (€ 2 per kaart).

Bestel kaarten

Wil je Een lied voor de maan niet missen? Met een serie verzeker je jezelf alvast van een kaartje! Je hebt namelijk al vóór de reguliere kaartverkoop toegang tot alle data, prijzen en plaatsen in seizoen 2024-2025. Je kunt al een serie samenstellen vanaf twee voorstellingen. Profiteer snel van de voordelen: de serieverkoop loopt nog t/m 24 april.

De reguliere kaartverkoop voor Een lied voor de maan start op 7 mei 2024 om 12.00 uur. Wil je dit startmoment niet missen? Schrijf je in voor de ticket-alert om bericht te ontvangen wanneer de verkoop wordt geopend.

loading Tickets worden geladen...
Nationaal Jeugdorkest

Nationaal Jeugdorkest

Het Nationaal Jeugdorkest werd opgericht in 1957 en biedt al meer dan zestig jaar een podium aan jong toptalent tussen de 18 en 26 jaar. Het Nationaal Jeugdorkest en het Jeugdorkest Nederland hebben sinds 2019 officieel de handen ineengeslagen als de Nationale Jeugdorkesten Nederland. Het orkest was eerder te horen bij De Nationale Opera in Il matrimonio segreto, De jongen die te snel groeide en Een lied voor de maan. Het NJO zal opnieuw schitteren in Een lied voor de maan tijdens seizoen 2024 – 2025.