Speeldata

10 oktober

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Foyer

Duur

Onbepaald

Tickets

€15

Reclaiming our time

Reclaiming Our Time

Deze Black Achievement Month presenteert De Nationale Opera in samenwerking met pianist Djuwa Mroivili de voorstelling Reclaiming Our Time. In deze voorstelling komen verschillende jonge makers uit de Afrikaanse diaspora samen, van spoken word artiesten tot klassiek geschoolde solisten en van dichters tot DJ’s.

Reclaiming Our Time

De verhalen op het podium zullen niet alleen worden verteld in de vorm van uiteenlopende performances, maar ook in de vorm van het vlechten van het haar – een alledaagse praktijk én kunstvorm die eeuwenlang in de Afrikaanse diaspora bewaard is gebleven. Om de tijd in te halen die kunstenaars van kleur in het verleden niet hebben gehad, wordt de lengte van de performance bepaald door de tijd die nodig is voor het vlechten van het haar. Bezoekers mogen na aankomst op hun aangewezen tijdslot de voorstelling bijwonen tot ze is beëindigd. 

BAM

Black Achievement Month

Stichting Black Achievement Month presenteert in de maand oktober de bijzondere bijdragen van personen met Afrikaanse roots aan de wereld en de Nederlandse samenleving in het bijzonder. Voor een aanzienlijk deel van hen is dit land een belangrijk brandpunt in hun ontwikkeling.

Black Achievement Month

Met redelijk succes hebben personen met Afrikaanse roots zich hier geworteld en zijn zij in een waaier aan disciplines in de samenleving te vinden. Onder hen tref je wetenschappers, medici, advocaten, schrijvers, kunstenaars, theatermakers, artiesten, sporters en ondernemers. Al deze talenten en hun prestaties verdienen het om onder de aandacht gebracht te worden van een zo breed en divers mogelijk publiek.

De Black Achievement Month vindt dit jaar voor de zesde keer plaats. Het is een erkenning van de vele kwaliteiten die er in de zwarte gemeenschap te vinden zijn. De rijkdom aan talenten en expertise rechtvaardigt dit initiatief en is tevens een ode aan diversiteit en nieuw burgerschap. Op deze wijze wordt ook bijgedragen aan een evenwichtige beeldvorming van personen met Afrikaanse roots. Een beeldvorming die te vaak is bepaald door dat wat in de slavernij en koloniale tijd over personen van Afrikaanse afkomst is gezegd en geschreven.

 

Bestel kaarten

Tickets worden geladen...
Anderen bekeken ook
Celebrating diversity
Opera & Ballet
Celebrating Diversity
17 oktober | 1 voorstelling
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Na 5 jaar “Dancing Diversity” bundelen Nationale Opera en Ballet voor het eerst hun...

info & tickets
I feel it too
Ballet
I Feel It Too
24 oktober | 1 voorstelling
Nationale Opera & Ballet, Boekmanzaal

I Feel It Too is het eerste werk van choreograaf en danser Sedrig Verwoert in de functie...

info & tickets

NEDERLANDSE
PREMIÈRE

Upload
Opera
Upload
1-8 oktober | 5 voorstellingen
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Voor eeuwig doorleven: het kan als een upload, een digitale versie van jezelf. Het klinkt...

info & tickets
NOB visual

opera & ballet online

Nooit genoeg van opera? Ontdek meer dan 2.584 uur aan:

  • aria's en operafragmenten
  • achter de schermen video's
  • interviews & artikelen