Speeldata

24 oktober

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Boekmanzaal

Duur

1:00

Tickets

€10

I feel it too

I Feel It Too

I Feel It Too is het eerste werk van choreograaf en danser Sedrig Verwoert in de functie van Young Creative Associate van Het Nationale Ballet. Voor dit stuk, dat exclusief voor vertoning op een beeldscherm is gemaakt, liet Verwoert zich inspireren door de sociale en culturele beperkingen die de wereldwijde pandemie met zich mee heeft gebracht. De 24-minuten durende dansfilm werpt een licht op de complexe emoties waarmee we collectief worden geconfronteerd, en die variëren van naïveteit tot een gelaagd en diep begrip van het nieuwe normaal. Samen met spoken word-kunstenaar Roziena Salihu, componist Tim Wes en een extern artistiek team, vormt en verandert Verwoert onze perceptie van ballet.

Tijdens deze avond in de nieuwe Boekmanzaal zal de dansfilm van Verwoert worden vertoond, gevolgd door een nagesprek met de choreograaf zelf, muzikant Tim Wes, Kevin Osepa, Naira Agvanean, Hannah de Klein en Katarina Pepichova. Het nagesprek wordt geleid door Naomi Teekens en zal in het Engels verlopen. 

‘Black Achievement Month is voor mij een maand waarin er ruimte is voor een diverse programmering, gedragen door een breed palet van makers.’


CHOREOGRAAF SEDRIG VERWOERT

BAM

Black Achievement Month

Stichting Black Achievement Month presenteert in de maand oktober de bijzondere bijdragen van personen met Afrikaanse roots aan de wereld en de Nederlandse samenleving in het bijzonder. Voor een aanzienlijk deel van hen is dit land een belangrijk brandpunt in hun ontwikkeling.

Black Achievement Month

Met redelijk succes hebben personen met Afrikaanse roots zich hier geworteld en zijn zij in een waaier aan disciplines in de samenleving te vinden. Onder hen tref je wetenschappers, medici, advocaten, schrijvers, kunstenaars, theatermakers, artiesten, sporters en ondernemers. Al deze talenten en hun prestaties verdienen het om onder de aandacht gebracht te worden van een zo breed en divers mogelijk publiek.

De Black Achievement Month vindt dit jaar voor de zesde keer plaats. Het is een erkenning van de vele kwaliteiten die er in de zwarte gemeenschap te vinden zijn. De rijkdom aan talenten en expertise rechtvaardigt dit initiatief en is tevens een ode aan diversiteit en nieuw burgerschap. Op deze wijze wordt ook bijgedragen aan een evenwichtige beeldvorming van personen met Afrikaanse roots. Een beeldvorming die te vaak is bepaald door dat wat in de slavernij en koloniale tijd over personen van Afrikaanse afkomst is gezegd en geschreven.

Bestel kaarten

loading Tickets worden geladen...
Anderen bekeken ook
Reclaiming our time
Opera
Reclaiming Our Time
10 oktober | 1 voorstelling
Nationale Opera & Ballet, Foyer

De Nationale Opera presenteert tijdens de Black Achievement Month, in samenwerking met...

info & tickets
Celebrating diversity
Opera & Ballet
Celebrating Diversity
17 oktober | 1 voorstelling
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Na 5 jaar Dancing Diversity bundelen De Nationale Opera en Het Nationale Ballet voor het...

info & tickets

REPRISE

Mata Hari
Ballet
Mata Hari
14 okt - 7 nov 2021 | 13 voorstellingen
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Het imponerende en meeslepende Mata Hari is een van de recente hitproducties van Het...

info & tickets
NOB visual

Opera & ballet online

Nooit genoeg van Ballet? Ontdek meer dan 3.487 uur aan:

  • balletlessen

  • achter de schermen video's

  • interviews & artikelen

  • fragmenten

  • games