Speeldata

12 oktober 2024, middagprogramma

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Grote Zaal

Duur

3:00, 1 pauze

Tickets

Vanaf € 55

Vrouw met ballonnen in de vorm van '10'

Het beste van The School of Life Amsterdam

The School of Life Amsterdam bestaat 10 jaar! Geen beter excuus om onze geweldige docenten, meest behulpzame inzichten, relevantste onderwerpen en leukste spellen samen te brengen in één fantastisch middagprogramma.

Ontwikkeling van binnenuit
Op deze bijzondere dag onderzoek je met onze sterdocenten alle kanten van jezelf en dagen we je uit verschillende perspectieven in te nemen. Hoe vind je jouw stem? En waarom moet je wat minder waarde hechten aan je stem? Welke wijsheid zit er verstopt in je emoties? En hoe geef je meer ruimte aan je ratio? 

Zorg dat je erbij bent op 12 oktober in Nationale Opera & Ballet! Lammert Kamphuis, Thijs Launspach, Aafke Romeijn, Reine Rek en Yinske Silva brengen je ontwikkeling van binnenuit.

Bekijk het programma ...

Het programma

Let op: de voertaal is Nederlands / Please note: the whole programme will be in Dutch

De levenslessen van 10 jaar The School of Life

 Door: Laurens Knoop

De oprichter van The School of Life Amsterdam, Laurens Knoop, opent met een kernachtige terugblik. Wat zijn de belangrijkste lessen die hij leerde in de afgelopen tien jaar? En wat kan jij hiermee? 

Vind je innerlijke stem(men)

Door: Yinske Silva

Hoe vind je je eigen stem? Met de ruis van ons drukke bestaan op de achtergrond, daagt psycholoog en zangeres Yinske Silva je uit om naar binnen te keren en te luisteren naar jouw eigen stemmen. Ja, meervoud, want je hoofd, je lijf en je hart vertellen je allemaal wat anders. Hoe breng je die – soms conflicterende - verhalen samen? In deze interactieve talk inspireert Yinske je om jouw waarachtige verhaal te creëren. 

Yinske Silva is psycholoog, zangeres, presentietrainer en coach, kortom: ze doet alles wat met ‘de stem’ te maken heeft. Ze helpt mensen om hun stem(men) te vinden, in het werk, op het podium en in het leven. Daarbij heeft ze aandacht voor het cognitieve, emotionele en fysieke zelf. 

Afkicken van je ego

Door: Thijs Launspach & Aafke Romeijn 

De wereld zegt: vind je eigen stem, wees onafhankelijk, streef de ander voorbij! En tegelijkertijd zijn we kuddedieren die de aanwezigheid van de ander keihard nodig hebben. De grote vraag is hoe we betekenisvolle relaties opbouwen in een eenzame samenleving. Volgens psycholoog Thijs Launspach en singer-songwriter Aafke Romeijn doen we dat door onszelf minder belangrijk te maken. Ze nemen je mee in een bijzonder gezamenlijk optreden waarin psychologische inzichten, muziek en humor elkaar afwisselen. Kom je ‘collectief bruisen’?

Thijs Launspach is psycholoog, auteur en keynote-spreker. Hij schreef de bestsellers Fokking druk (2018), Je bent al genoeg (2022), Asociale media (2023) en We doen allemaal maar wat (2024). Ook heeft Thijs een column in het Algemeen Dagblad en is hij mede-host van de podcast Normale mensen bestaan niet.

Aafke Romeijn is muzikant, schrijver en activist op het gebied van mentale gezondheid. In haar bloedeerlijke songs en indringende poëzie is ze open over haar eigen struggles met mentale moeilijkheden. Ze staat regelmatig op podia om de acceptatie van mentale kwetsbaarheden te vergroten. Onlangs verscheen haar boek Ga gewoon iets leuks doen (2022) over leven met depressies. 

De droom voor de komende 10 jaar

Door: Josine Peters

De directeur van The School of Life blikt vooruit. Wat is de komende 10 jaar onze droom voor de wereld? En hoe kan jij daarbij helpen? 

De wijsheid van je emoties 

Door: Reine Rek

We willen het liefst gelukkig zijn en onze ‘negatieve’ emoties wegstoppen. Zonde, vindt humanisticus en coach Reine Rek. Die emoties horen nou eenmaal bij ons menszijn en dragen ook nog een schat aan wijsheid en inzichten met zich mee! Je kunt ze dus maar beter accepteren en er je voordeel mee doen. Na deze interactieve talk kijk je nooit meer hetzelfde naar gevoelens van irritatie, jaloezie, en spanning. En misschien word je zelfs een beetje blij van wat ze je kunnen opleveren. 

 Reine Rek is spreker, coach en docent aan The School of Life. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit van Humanistiek en heeft zich gespecialiseerd in praktische filosofie. In al haar werk houdt ze zich bezig met het praten over (en luisteren naar) levensvragen. Ze combineert haar theoretische kennis met lichaamsgericht werk, altijd met oog voor de paradoxen die mens-zijn in zich draagt.    

Oefeningen voor een lenige geest 

Door: Lammert Kamphuis

Je emoties kunnen je inzichten geven, maar soms kun je je er ook beter níet door laten leiden, volgens onze huisfilosoof Lammert Kamphuis. Lammert daagt je uit om je eigen intuïties en oordelen van een afstand te bekijken en bevragen. En zo je denken te trainen. Hij leert je het vertrouwde vreemd te maken en het vreemde vertrouwd. Hierdoor word je creatiever, zie je meer mogelijkheden voor jezelf en neemt je begrip voor anderen toe. Ben je klaar voor verrassende oefeningen voor een lenige geest?

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof en bestsellerauteur. Hij schreef de bestsellers  Filosofie voor een weergaloos leven (2018) en Verslaafd aan ons eigen gelijk (2023). Nouveau noemde hem ‘een van de meest inspirerende sprekers van het moment’. Dit jaar staat hij voor de negende keer op rij op Lowlands.

Stand-up Philosophy

Denkers van The School of Life beantwoorden jouw levensvragen

Kun je een vriendschap uitmaken? Mag je regels overtreden voor een hoger doel? Kun je beter op je ratio of intuïtie vertrouwen? Stel jouw prangende levensvragen aan denkers van The School of Life. Zij filosoferen er ter plekke op los en geven verrassende antwoorden vanuit verschillende invalshoeken. 

Aan het begin van The School of Life inspireerde filosoof René Gude ons met zijn stand-up filosofie. Deze traditie zetten we voort met een nieuwe generatie filosofen en psychologen! 

Presentatie 
De middag wordt met veel enthousiasme aan elkaar gepraat door programmamaker Naomi Kok Luís en founding sterdocent Frits Philips

Frits Philips heeft een diepe belangstelling voor ondernemerschap, cultuur, creativiteit en menselijk gedrag. Na zijn studie Japanse taal en cultuur legde hij zich toe op het vak communicatie, waarin hij leerde hoe belangrijk het is dat mensen én organisaties oprecht en open met elkaar het gesprek aangaan. Frits wordt gedreven door het verlangen om mensen en organisaties te helpen grotere versies van zichzelf te worden. Dat doet hij als hoofd van de professionele programma’s en kerndocent van The School of Life en als executive coach.

Naomi Kok Luís is programmamaker en presentator bij The School of Life. Met inzichten uit de filosofie en psychologie, creëert ze programma's voor je persoonlijke ontwikkeling. Met een master in Interculturele Communicatie belicht ze onderwerpen vanuit verschillende perspectieven. Daarmee hoopt ze mensen te inspireren en betekenisvolle nieuwe inzichten te geven.

Wat je kunt verwachten

  • Talks van enkele van onze beste sprekers
  • Stand-up philosophy waarbij je jouw levensvragen kunt stellen
  • Diepgaande en luchtige gesprekken met bekenden en vreemden
  • Woorden die je raken, uitdagen en/of geruststellen
  • Nieuwe filosofische en psychologische inzichten 
  • Een bijzonder cultureel intermezzo
  • Inspiratie voor jouw ontwikkeling van binnenuit
  • Feestelijkheid!

Over The School of Life Amsterdam

Betekenisvolle relaties aangaan en voldoening vinden. Je talenten inzetten voor een betere wereld. Je leert het niet vanzelf. Al zou het de normaalste zaak van de wereld moeten zijn om les te krijgen in het leven.

The School of Life is opgericht door de Britse filosoof Alain de Botton en tien jaar geleden in Amsterdam gestart met het idee om die plek te zijn waar je terecht kunt met grote en kleine levensvragen. Zowel persoonlijk als professioneel vind je hier de rust, ideeën, gesprekken en oefeningen die je nodig hebt om verandering te brengen, in jezelf en in de wereld. We verruimen je blik met inzichten uit de filosofie, psychologie en de kunsten en stellen je die vragen die je nodig hebt voor verandering van binnenuit.

Bestel kaarten

Prijzen

  • 1e rang:  € 71
  • 2e rang: € 65
  • 3e rang: € 55
loading Tickets worden geladen...